Cookie Consent by TermsFeed
Žiga Strgar bo branil našo mlako tudi v 2021

Žiga Strgar bo branil našo mlako tudi v 2021

GH: V letošnji sezoni si bil proglašen za igralca, ki je najbolj napredoval, nekako pa si to pred sezono tudi napovedal. Kje si po tvoje napravil največji preskok v svoji igri? 


ŽS: “Največji preskok v moji igri bi pripisal treningom, predvsem individualnim z Aljošo in Dekijem, kjer smo veliko delali na sami eksplozivnosti, tehniki in koordinaciji rok in nog. Torej lahko rečemo, da moja splošna fizična pripravljenost in zdravje sta prispevali največji delež temu. Pa čeprav me fizio zbada na “mojih” klubskih objavah, če delamo reklamo za najbolj poškodovanega igralca (smeh).”


GH: Bil si tudi med boljšimi pullerji lige, kljub temu pa si ostal brez ene same prestrežene podaje. Si glede tega kaj razočaran in za kdaj napoveduješ svoj prvi franchise interception? 


ŽS: “Seveda bi rad videl kakšno prestreženo podajo in kakšen dodatno osvojen yard. Sploh, ker sem s prvim nastopom v dresu Wild Hogs naredil 2, ena od tega se je končala s Pick Six. Za povrh pa je bil to še kot nek pripravljalni turnir, kjer itak ni uradne statistike (smeh). Da se vrnem k vprašanju, prvo prestreženo podajo za Ljubljana Frogs, napovedujem v prihajajoči sezoni, ne bi pa rad izdal proti kateri ekipi bi to rad dosegel (smeh).”

GH: Si en izmed igralcev, ki so lansko sezono nastopali v dresu Wild Hogsov, potem pa prestopili v Ljubljana Frogs. Kako pomembno je bilo, da je del ekipe ob prihodu v Frogse že deloval povezano in razmeroma uigrano, kot pa če bi recimo celoten kader moral začeti iz nič? 


ŽS: “Definitivno je pomagalo, da imamo par igralcev z vsaj nekaj izkušnjami. Res je, da sva Ojka in jaz bila res “zelena”, Miči pa je tudi prevzel novo, njemu neuigrano pozicijo. Ampak mislim, da smo prinesli te izkušnje in znanje o pravilih na nove igralce precej dobro, kar se je velikokrat pokazalo tudi na igrišču. Drugače pa s kadrom, ki ga imamo, ne bi bilo problema začeti znova. Med nami je dobra kemija in se res dobro razumemo že od samega začetka, ko nas je bilo na treningu 6.” 


GH: Ko si pričel s flag footballom, si se takoj odločil za igranje v obrambi. Si imel kaj težav s prilaganjem na dinamiko igre v obrambi oz. kateri element te pozicije ti je predstavljal največ težav?


ŽS: “Težav s prilagajanjem ne, ker sem v obrambi začel in je itak bilo vse na novo. Mi pa največ problemov povzroča hitrost obračanja za samim napadalcem, to je definitivno aspekt igre, kjer me letos čaka veliko dela.”


GH: Sicer si izjavil, da ti je igra v napadu “bedna”, če pa bi se imel priložnost preizkusiti na katerem drugem položaju, kateri bi to bil in zakaj? 


ŽS: “Huh, ne vem če blitzer šteje? Če šteje, potem je to nekako najbolj logična izbira, je del obrambe, tudi v pretekli sezoni sem naredil par poskusov in osvojil en sack. Všeč mi je predvsem zaradi drugačne tehnike/mehanike opravila v obrambi. Če pa bi izbiral pozicijo v napadu, bi pa izbral pozicijo podajalca. To bi bil res hud izziv zame in takšne izzive imam vedno rad (smeh). Nimam ne tehnike meta, branja izbire lovilca, ampak mogoče bi mi ravno izkušnje iz druge strani prišle prav.

GH: V ekipi Ljubljana Frogs si sicer tudi predstavnik igralcev. Kakšne so tvoje naloge kot predstavnik igralcev in kaj ti takšna funkcija pomeni? 


ŽS: “Glavna naloga je predvsem povezava igralcev z vodstvom/upravnim odborom kluba. In predstavljam osebo, h kateri se lahko soigralci zatečejo v kateremkoli primeru oz. v primeru kakšne težave. Tako da v bistvu vodstvu poročam o stanju igralcev, odigranih turnirjih, poškodbah, odsotnostih, ipd. vodstvu. Po drugi strani pa predstavljam glas in interes igralcev pri odločitvah. Vloga mi predstavlja sladko skrb, ker mi je v interesu, da se vsi člani našega kluba počutijo dobro in sprejeto, poleg tega pa mi je v čast predstavljati našo družino.”

GH: Poklicno si sicer uspešen programer, kar zahteva določeno mero zbranosti in koncentracije za spopad z vrsticami kode. Ali se to kdaj prenese na igrišče, kjer je ves čas potrebno biti fokusiran na branje nasprotnikovega napada?


ŽS: “Definitivno se pozna, fokus in ohranjanje mirne krvi v kaosu mislim, da sta najboljši sestavini reševanja problemov. In to želim, da je prisotno tudi z mano in soigralci na igrišču, ko se srečujemo z nasprotniki oziroma problemi (smeh) Bi pa rekel, da mi igrišče deluje tudi obratno, se pravi pozitivno vpliva tudi na mojo karierno pot.”


Powered by z Green Studio.

Loader