Cookie Consent by TermsFeed
#3 Bor Lenarčič bo branil našo mlako v sezoni 2022

#3 Bor Lenarčič bo branil našo mlako v sezoni 2022

Intervjuji so nastali v sodelovanju z Enaa in Lenovo Slovenija.


GH: Svojo 2021 sezono si začel odlično, saj si na Errea bowlu dosegel svoj prvi pick-6 in odnesel naslov MVP obrambe. Kakšen je bil občutek?

Začetek sezone je res bil zelo obetaven, Errea Bowl je bil, kar se tiče mojih individualnih predstav, vrhunec sezone. Na svojem prvem mednarodnem turnirju in to na domačem igrišču biti MVP obrambe je res odlična popotnica za naprej, a spanje na starih lovorikah vedno prinese samo razočaranje v prihodnosti, zato se bolj posvečam svojim pomanjkljivostim v igri. 


GH: Po številu prestreženih podaj v Ljubljana Frogs si na tretjem mestu, z devetimi prestreženimi podajami. Lahko v 2022 pričakujemo naskok na naziv najboljšega “interceptorja” v franšizi?

V sezoni 2022 imam cilj postati boljši igralec v obrambi, predvsem bi rad izboljšal mentalni del same igre. Mislim, da je to največ kar lahko naredim, da pomagam ekipi do še boljše obrambe. Če pa to privede do dodatnih interceptionov, bo to samo še dodaten plus. Sam ne dajem poudarka individualnim statistikam, meni je pomembno da ekipa kot celota zmaguje, tudi če ne odigram niti minute.


GH: Na prvi tekmi proti Jazbecem v Kranjski gori si utrpel težko poškodbo, ki te je oddaljila iz zelenic. Kako je potekala rehabilitacija in kako je to vplivalo na tvojo samozavest v sezoni?


Tista poškodba je bila res en trenutek nesreče, ki je žal prekinil mojo sezono. Prva ocena našega fizioterapevta glede vrnitve na igrišče je bila: »playoff, če boš imel srečo«. Glede na to napoved je bila rehabilitacija zelo uspešna, saj sem se vrnil že za zadnji dve tekmi v rednem delu sezone. Na tem mestu bi se rad še enkrat zahvalil Aleksu Valantu za vrhunsko opravljeno pomoč pri rehabilitaciji. Kar se tiče samozavesti se je poškodba poznala predvsem zato, ker nisem bil na 100% in sem vedel, da ekipi ne morem pomagati po svojih najboljših močeh. 


GH: Zaradi omenjene poškodbe si drugo tekmo proti Jazbecem spremljal s klopi. Kako se si počutil ob zadnjem poskusu Jazbecev za sredino, si verjel v zmago soigralcev? 

Na žalost sem bil res prisiljen izpustiti tisto neverjetno tekmo. Pri tistem zadnjem poskusu sem bil nervozen kot vsi ostali, ampak sem popolnoma zaupal v ekipo, ker so imeli skozi celoten turnir tisto pravo energijo in vzdušje, zato rezultat ni mogel izostati.


GH: Kadar si igral pod vodstvo trenerja Makuca, si vedno kazal dobre predstave. Kako velika je bila razlika v obdobju, ko trener Makuc ni bil prisoten in potem, ko se je proti koncu sezone vrnil na čelo ekipe?

S trenerjem Makucem se zelo dobro razumeva že od samega začetka, zato mi je v veliko veselje igrati pod njegovim vodstvom. Ekipa vedno rabi trenerja na čelu, ki poskrbi za red in disciplino, tega nam je v tistem vmesnem obdobju največ manjkalo. Talenta imamo v ekipi dovolj da premagamo kogar koli. Samo talent seveda ni dovolj, potrebujemo še trenerja, ki nas bo vodil. Zelo sem vesel, da se je trener Makuc vrnil in zapolnil ogromno vrzel, ki jo pred tem pustil za sabo.


Loader