Cookie Consent by TermsFeed
#8 Žan Luka Cegnar bo branil našo mlako v 2022 sezoni

#8 Žan Luka Cegnar bo branil našo mlako v 2022 sezoni

Intervjuji so nastali v sodelovanju z Enaa in Lenovo.


GH: V sezoni 2022 boš svojo dosedanjo #28 zamenjal za novo številko #8. Zakaj ta sprememba, ima ta številka zate kakšen poseben pomen? 


Sem jo želel že v sezoni 2021 ampak me je v tistem času eden od rookijev (Jan Fink) prehitel in sem opazil da z številko nebo nič. #8 je moja najljubša številka, všeč mi je to če jo postavimo horizontalno dobiš infinity znak in v mojem mnenju to neverjetno ker to pomeni da sem potem neskončen/infinite. 


GH: Lani si bil v ekipi Frogs skupaj z Aleks Bordonom novinec. Koliko časa si potreboval, da si se navadil na šport, soigralce in celotno dinamiko flag footballa? Ti je kaj povzročalo še posebej veliko preglavic?  


Bi rekel da je bilo meni osebno malo lažje na začetku ker sem tu pa tam že par stvari poznal ker sem bil pred tem pri Domžale Tiger Tackle ekipi za približno pol sezone. Trajalo je pa približno par mesecev da sem se športa dobro navadil, edino kar je povzročalo malo problemov je to da nikoli prej nisem toliko šprintal kot pa zdaj.


GH: Visoki blitzerji, kakršen si ti, predstavljajo za ekipo nepogrešljiv člen v igri. To si sam dokazal proti ekipi Knights, kjer si s svojim oviranjem nasprotnega QB-ja ključno pripomogel k visoki zmagi. Kakšni so bili tvoji občutki po omenjeni tekmi in kaj si odnesel iz tega srečanja?


Občutki so bili takrat izjemni in mi je takrat v glavi šlo vse skupaj, kaj in kako deluje blitz. Kot sva se z coachom že pogovarjala, ni vse v sacku. Dober primer v tej igri je bil ko sem povzročil interception in sem se počutil fenomenalno. Iz tega srečanja sem odnesel veliko znanja in sem zelo hvaležen.


GH: Z blitzerskim kolegom, Blažem Hrušovarjem, sta bila pravi “dynamic duo” in sejala strah med nasprotnimi podajalci. Kaj bo odsotnost Hrušovarja v naslednji sezoni pomenila zate in tvojo igro?  


Iskreno sem bil šokiran in razočaran ko sem slišal da ne bo več igral. Imela sva zelo dobro komunikacijo, zmeraj sva planirala kaj in kako, gledala drug drugega in kaj popraviti ali spremeniti smer, etc. Je pa tudi res da zdej ko ga nebo imam jaz več opcij da pokažem česa sem zmožen, upam da se mi bo kdo še pridružil v Blitz pozicijo če ne bomo pa stisnil zobe in dal 150% na vsaki tekmi.


GH: S svojimi 20 leti že zelo zgodaj veljaš za velik potencial na svoji poziciji. Ti to predstavlja oviro, dodatni pritisk ali motivacijo, da bi se uvrstil v ekipo, ki bi morebiti potovala na Olimpijske igre 2028? 


Včasih mi da to malo dodatnega pritiska še posebej v prejšnji sezoni, to leto je pa bolj motivacija kot kaj drugega.


Loader