Cookie Consent by TermsFeed
#92 Dejan Filipović bo branil našo mlako v 2022.

#92 Dejan Filipović bo branil našo mlako v 2022.

GH: V ekipo Frogsov prihajaš iz lokalnih rivalov Ljubljana Killerbeese, ki so letos končali s svojim delovanjem. Kakšni so prvi občutki v novi ekipi?


V novi ekipi so me lepo sprejeli, saj se že dalj časa poznamo, res da z nasprotne strani sidelina, a nikoli ni bilo konfliktov razen športnega rivalstva. Vsakdo, ki pride v novo ekipo je na začetku potrebno “potipati” teren, tako z ene kot z druge strani, nato se sčasoma vsi sprostimo in je po tem vzdušje bolj sproščeno. 


GH: Na mizi si imel tudi druge ponudbe za nadaljevanje kariere, kako in zakaj si se odločil za Ljubljana Frogs? 


Zaradi narave službe sem se odločil, da ostanem v Ljubljani, saj bi mi vožnje vzele preveč časa in bi moral izpustiti veliko treningov, kar pa v tem športu in na moji poziciji ni priporočljivo. 


GH: V SFFL si že veteran, ki je igral na poziciji centra in obrambe. Na poziciji centra si nekajkrat osvojil naziv najboljšega centra v ligi. Kako boš to znanje prenesel v novo ekipo, z novim podajalcem? 


Z vsakim novim podajalcem (QB) je potrebno kar nekaj treninga in časa, da med nama klikne, saj so moji snapi pomembni za razvoj napada, kajti hiter in natančen snap pomeni več časa za QB-ja, da prebere igro in pravočasno poda. Prav tako sem “varovalka” na kratkih routih, če so vsi drugi igralci pokriti, zato se morava s QB-jem še toliko bolj povezati, da veva kaj kdo misli, ko se primarni načrt ne izide.


GH: Kako si videl Ljubljana Frogs kot ekipo, ko si igral proti njim in kako vidiš Ljubljana Frogs sedaj, ko si del ekipe? Proti komu je bilo najtežje igrati? 


Kot vsaka nova ekipa na začetku ste se tudi pri Žabah lovili, čeprav je bilo veliko talentov, ki so potrebovali pravo usmeritev, zato sprva ekipe še nisem videl kot rivale. Na žalost je v prejšnji ekipi prišlo do velikih sprememb, zaradi česar v sezoni 2021 nismo imeli pravega mestnega derbija, ko so se pri Žabah delo, trud in usmeritve poznale, saj je bil napredek opazen v igri. Sedaj, ko sem del ekipe opažam, da so talenti pravilno izkoriščeni, zato se bomo s piljenjem pridobljenega znanja potegovali za najvišja mesta.

Najtežje je bilo igrati proti Američanom (Massflag in NP flag) in Dancem (Armadillos), v SFFL pa proti Jazbecem.


GH: Kako vidiš organizacijo Ljubljana Frogs in kakšni so tvoji cilji v sezoni 2022? 


Organizacija v klubu je na vrhunskem nivoju in verjamem, da se česa takega ne bi branili tudi v kakšnem profesionalnem športu. Na nas igralcih je, da pridemo na trening, damo vse od sebe, upoštevamo navodila in to implementiramo v tekmah. S tem bodo prišli tudi boljši rezultati tako v SFFL, kot v tujini. 


Loader