Cookie Consent by TermsFeed
Ljubljana Frogs zadnjo tekmo drugega SFFL turnirja zaključujejo z zmago

Ljubljana Frogs zadnjo tekmo drugega SFFL turnirja zaključujejo z zmago

Zadnjo tekmo drugega tekmovalnega tedna Slovenske Flag Football Lige smo odigrali proti Domžale Tigers Oranžni. V zadnji tekmi lanskega leta smo proti njim doživeli hud poraz, letos pa smo si želeli rezultat obrniti v svoj prid. Domžalčani so v svoji ekipu imeli Fučkota in Pajerja, zato smo vedeli, da tekma še zdaleč ne bo enostavna, predvsem zato, ker so Tigers Oranžni v prejšnjih dveh tekmah premagali ekipi Tigers Črni in Ajdovščina Gladiators. Prav tako so Tigers Oranžni počivali dve tekmi, medtem ko smo sami morali odigrati dve zaporedni tekmi. Da bo tekma napeta, se je videlo že takoj na začetku, ko smo povedli, Domžalčani pa so vrnili nemudoma vrnili touchdown prek Pajerja.
Darko Mićić je imel dobro tekmo, kjer je pokazal precej zrelosti. V prejšnji tekmi je vrgel kar štiri prestrežene podaje, v tej tekmi pa je razigral svoje lovilce s petimi podanimi touchdowni in malo slabšim izkupičkom v PA konverzijah. #10 Aleks Bordon je ulovil 1 touchdown, #15 Rj Williamson je ulovil touchdown in point after, #23 Žan Ocvirk pa je v tej tekmi imel dva ujeta touchdowna. Svoje mesto med lovilci je dobil tudi #88 Matic Gerčar s svojim prvim touchdownom.
Obramba je zopet delovala suvereno, čeprav smo se v tekmo podali brez prvega cornerbacka Bora Lenarčiča, ki je na prejšnji tekmi staknil poškodbo in bo odsoten z zelenic. Prav tako smo večino tekme igrali brez kapetana obrambe #31 Aljoše Kousa. Njuno vrzel je več kot odlično zapolnil #15 RJ Williamson, ki je imel prestreženo podajo in dva tackla, izkazal se je tudi Žan Ocvirk, ki je vpisal 5 tacklov. Dejan Godec je imel odlično tekmo, v kateri je zabeležil prestreženo podajo Pavličuain tri tackle, medtem, ko je bil Žiga Strgar suveren in nasprotnikom izpulil pet zastavic. Vrhunsko delo je opravil tudi blitzer Blaž Hrušovar, ki je vršil pritisk na podajalca, v ključnem trenutku pa naredil sack. Tekma se je končala z rezultatom 32:20, ko je v ključnem poskusu Mićić našel Gerčarja, ta pa je žogo spravil v končno cono. Tigersi so imeli 48s do konca tekme, da bi znižali rezultat, naša obramba pa jih je zadržala.
Turnir smo končali s petimi zmagami in porazom na kontu, kar je lep dosežek za tako mlad klub, ki v SFFL nastopa šele drugo leto. V lanski sezoni smo ob koncu sezone imeli rezultat 8-8. Naslednji turnir nas čakajo Tiger Črni, Gladiators in Knights.
Loader