Cookie Consent by TermsFeed
Trener Aleš Makuc bo s svojo taktiko branil našo mlako in stronghold.

Trener Aleš Makuc bo s svojo taktiko branil našo mlako in stronghold.

GH: V sezoni 2021 si se vrnil na mesto trenerja po enoletni pavzi, kjer si ekipo pripeljal do drugega mesta po rednem delu le s tremi porazi. Kakšni so bili prvi občutki in kaj je bil glavni razlog za vrnitev? 


Največji razlog je bil, da sem enostavno pogrešal moje ŽABE. Z igralci sem se dobro ujel in spletla so se dobra prijateljstva. Že na Errea Bowl-u, kjer sem pomagal v organizacijskem smislu in bdel nad sodniki in zapisnikarsko mizo, so vsi igralci “pritiskali” name, da se vrnem. Tehtnico pa je dokončno prevesil v pravo smer prvi turnir v sezono 2021, ki sem se ga udeležil še kot gledalec, kjer so fantje pokazali odlično igro in odigrali turnir 3-0. S klubom smo našli skupni jezik in tako se je moja trenerska pot nadaljevala in verjamem, da bo še dolgo tako.
Občutki so bili odlični, ko se vrneš na teren med igralce, prijatelje.


GH: Neizkušenost se je poznala na finalnem turnirju kjer ste zgubili proti Tigersom in nesrečno proti Knightsom. Kako motivirati igralce, da v naslednji sezoni stopijo korak višje?


Res je. Poznala se je neizkušenost in mogoče kanček športne sreče. Proti Tigersom je bila ključna odločitev za njihov predzadnji TD, kjer je bilo zelo blizu in bi lahko šlo v obe smeri. Ampak kar je je in v tekmo za 3. mesto smo šli brez prave energije, čeprav so fantje pokazali tudi v tej tekmi borbenost in imeli celo niti v svojih rokah za končno 3. mesto ampak žal zopet neuspešno. Kot pravim kanček športne sreče in pa še nekaj izkušenj je potrebnih pa bodo tudi rezultati prišli.

Kako motivirati igralce? Največ je v njihovih glavah. Vem, da imajo znanje in so sposobni. Manjka pa malo teh miselnih izkušenj, da bo glava na pravem mestu ob pravem času. 


GH: Kdo so igralci, ki si v sezoni 2021 zaslužijo največ pohval in koga se bo v sezoni 2022 najbolj pogrešalo? 


Naš šport je ekipni šport in konec koncev so vsi zaslužni tako za uspehe kot neuspehe. Se pa iz samih končnih statistik vidi, da imamo nekaj igralcev, ki so med TOP 3 po posameznih pozicijah/uspehih v ligi SFFL. Tako, da naj številke govorijo v mojem imenu (smeh).
Koga se bo najbolj pogrešalo? Pogreša se seveda vse, ki jih ni več z nami v ekipi. Bomo videli kako se bo to poznalo na igrišču.


GH: Vsi vemo, da je ameriški nogomet igra taktike in uigravanja, ki traja lahko veliko let preden nastopijo pravi rezultati. V 2021 ste z igrami dokazali, da so premagljive prav vse ekipe, ter da lahko zgubite tudi dobljene tekme. Kakšni so cilji v tretji sezoni? 


Vidi se napredek iz sezone v sezono. Glede na to, da smo še mlad klub se mi zdi, da kažemo vedno boljše igre in o tem govorijo tudi rezultati. Če smo pravi in če so glave na mestu vsekakor lahko premagamo vsakogar. Po drugi strani pa je res, da se izgubijo že dobljene tekme. Za to sezono je cilj predvsem izničiti ta nihanja. Glavni cilji pa so prvo mesto v SFFL in dobre igre in vidne uvrstitve na ostalih turnirjih.


GH: Na rosterju imate zavidljivih 18 igralcev, kako boste rotirali glede na to, da boste igrali SFFL, HFFL in pet mednarodnih turnirjev?


Rotacije bodo predvsem odvisne od razpoloženih igralcev. Zaenkrat so vsi zdravi in pripravljeni. Kaj bo sezona prinesla pa bomo videli. Vsekakor bom poizkusil razporediti “minutažo” pravično. Je pa znan rek “Zmagovalnega konja ne menjaš” in seveda je potrebno to upoštevati.


GH: V sezono 2022 vstopamo tudi z dvema upokojenima številkama. #5 in #64 se bosta zapisala v zgodovino, kakšnega pomena sta omenjeni gesti? 


#5 je pripadala enemu prvih igralcev in pobudnikov kluba Goranu Dujmoviću OJKI. Ojka je svoje flag kopačke obesil na klin v sezoni 2021 po naši zadnji tekmi rednega dela v Ajdovščini. Igral je na poziciji Blitzerja, ki je ena bolj zahtevnih, ker ni pomembna samo hitrost ampak tudi razmišljanje in opazovanje nasprotnikovega podajalca. Ojka je bil močen člen FROGS verige in zato smo njemu v čast dres z njegovo številko “postavili v vitrino”.

#64 pa je bila moja številka, ki me je spremljala skozi vsa ta leta od začetkov TACKL-a do koncev FLAG-a. In tudi ta številka je odšla v “penzijo” in bo tako ostala zapisana v klubu.


Loader