Cookie Consent by TermsFeed
Dejan Godec bo branil našo mlako tudi v 2021

Dejan Godec bo branil našo mlako tudi v 2021

GH: Dejan, v svoji krstni sezoni v SFFL si sejal strah med lovilci nasprotnih ekip, poleg odlične statistike pa si pristal tudi na 66. mestu med najboljšimi posamezniki v ligi. Kakšni so tvoji občutki po končani sezoni?

DG: “Iskreno sem kar malo prijetno presenečen. Nisem pričakoval, da bom tako visoko prilezel, sploh po tako klavrnih parih prvih tekmah, ampak s treningi in tekmami sem tudi jaz napredoval. To se je tudi pokazalo na končni statistiki. Vesel pa sem končnega ekipnega dosežka in, da smo vsem pokazali, da z nami ni šale.”

GH: Proti ekipi Killer bees si dosegel edini ekipni “pick 6” letos, tj. prestreženo podajo, vrnjeno za touchdown, kar je za obrambnega igralca maksimalen izplen. Kako je ta pick 6 vplival na tvojo motivacijo, in koliko jih boš dosegel v naslednji sezoni?

DG: “Definitivno je bil ključen za dvig samozavesti in boljše predstave v nadaljnih tekmah. Žal mi je edino, da nam na tisti tekmi ni pomagal do preobrata. Koliko jih bom letos dosegel? Zagotovo je ena črtica med osebnimi cilji tudi pick 6. Stremim k temu, da dosežem vsaj enega. Več jih bo, boljše bo za Frogse, ampak pustimo se presenetiti.”

GH: Na igrišču si pravi garač, ki se bori za vsako žogo, kar se ti je letos tudi obrestovalo. Kaj je po tvoje ključ do odličnih predstav na tvojem položaju oz. katere sposobnosti ti pridejo še posebej prav?

DG: “Hard work pays off. Edini ključ so treningi in trdo delo. Nimam posebnih sposobnosti ali pa super moči. Imam pa kar dober pregled nad igro in dobro prostorsko predstavo, to imam še od igranja malega nogometa. Bom pa letos potegnil še kak pozabljen adut iz svojega rokava.”

GH: Igraš v obrambi, na položaju linebackerja, kjer loviš igralce nasprotne ekipe. Ali si se kdaj želel preizkusiti tudi v napadalni vlogi, kjer bi se za spremembo izmikal obrambi?

DG: “Trenutno se ne vidim v vlogi napadalca. Že od malih nog sem več pozornosti namenil obrambnim igralcem v ostalih športih, ki sem jih spremljal po TV zaslonih. Vedno so me fascinirali s svojo borbenostjo. Po srcu sem borec in vloga obrambnega igralca mi je pisana na kožo.”

GH: Si velik navijač Barcelone, ki je imela v svoji zgodovini veliko podcenjenih igralcev, kot sta bila Iniesta in Xavi. Katera pozicija v flag footballu po tvoje dobi premalo pozornosti, vendar pa je med najbolj ključnimi za uspeh ekipe?

DG: “Mislim, da je ena izmed ključnih pozicij pozicija blitzerja. Če imas v ekipi enega ali pa dva odlična blitzerja, kakor imamo mi, potem imajo Še tako dobri podajalci velike probleme.”

GH: V preteklosti si bil tudi odličen igralec futsala in nastopal v prvi slovenski ligi. Kako to, da si prenehal z igranjem in ali kdaj pogrešaš igranje futsala?

DG: “Veliko sem preigral po raznih občinskih ligah in turnirjih povsod po Sloveniji. Kasneje sem tudi poizkusil bolj resno, tudi v slovenski ligi. Bil sem mlad in neumen. Prepričan sem, da bi se z več truda in odločnosti stvari drugače odvile. Seveda pogrešam futsal, vendar pa sem se našel v flag footballu.”

GH: Tvoja poklicna pot te je v času epidemije vodila do prvih linij boja s COVID-19. Kako je spopadanje s krizo iz neposredne bližine vplivalo nate in kako stresno je bilo to obdobje zate?

DG: “Situacija je še vedno stresna. Hvaležen sem, da imam v tako težkih časih službo in vir dohodka. Upam, da se situacija karseda kmalu normalizira, in da bomo lahko kmalu začeli trenirati in se družiti. Pogrešam svoje žabe. Rega rega kvak kvak!”


Powered by Green Studio.


Loader