Cookie Consent by TermsFeed
Frogsi napadajo Jazbece v derbiju kroga SFFL

Frogsi napadajo Jazbece v derbiju kroga SFFL

Aktualni državni prvaki so v zadnjih dveh letih utrpeli zgolj pet porazov, v letošnjo sezono pa so krenili s tremi zmagami. Če so Jazbeci v zadnjih sezonah Slovenske Flag Football Lige šibka točka Knightsom iz Novega Mesta, potem so v prejšnji sezoni njihov "kriptonit" postali igralci Domžale Tigers Oranžni, saj so jim kot edini prizadejali dva poraza. No, v letošnji sezoni so Jazbeci več kot očitno našli recept za Tigers Oranžne, saj so jih “odpihnili” z rezultatom 46-12.
V prvi sezoni SFFL smo proti Jazbecem dvakrat izgubili. Zmage so prišle na krilih Nejca Lebarja, reprezentančnega podajalca, ki je iskal hitre lovilce ter poskušal prebijati našo obrambo po vseh možnih poteh. Po prvem krogu Jazbeci zasedajo prvo mesto, Lebar pa je igralec, ki je spravil svojo ekipo na vrh lestvice. V letošnji sezoni je podal za 20 touchdownov, 13 points after konverzij za eno točko, v treh tekmah je vrgel tudi 6 prestreženih podaj ter utrpel en sack.
Na strani Jazbecev bo v letošnji sezoni najbolj nevaren atletski lovilec Vid Štern, ki je na prvem turnirju ulovil 7 touchdownov in 4 points after konverzij in tako napovedal lov za najboljšega lovilca v SFFL. V zadnji tekmi lanske sezone, je ravno proti nam ulovil 2 touchdowna, s to zavidljivo statistiko pa je definitivno igralec, ki ga bo Merlin spremljal s svojim budnim očesom.
Na naši strani se Aleks Bordon ni razigral na prvem turnirju, saj je na svoj konto vpisal samo dve after point konverzije, je pa ujel touchdown, pri katerem je napravil t. i. false start. Tako bo Bordon imel dodatno motivacijo proti najboljši ekipi lanske sezone, da bo dokazal, kako hiter je in kakšne preglavice lahko povzroča nasprotni obrambi.
V obrambi Jazbecev blesti Aljaž Zelnik, za katerega lahko trdimo, da je najboljši obrambni igralec Slovenske Flag Football lige. Ima hitrost, občutek za branje igre, je dober flag puller, odličen pri prestrezanju žog in vračanju žog v končno cono. Na prvem turnirju v Kočevju je v svojo statistiko zapisal 16 tacklov, 3 prestrežene podaje, od tega en pick6, ter tako napovedal boj za primat MVP obrambnega igralca v SFFL.
Na naši strani bo pod budnim Merlinovim očesom Dejan Godec. Obrambni igralec, ki se dobro znajde proti Jazbecem, saj je na zadnji tekmi na svoj konto vpisal prestreženo podajo in 6 izpuljenih zastavic. Dolžnik s prejšnjega turnirja je imel v treh tekmah zgolj 8 tacklov, kar je še dodatna motivacija, da se izkaže proti aktualnim državnim prvakom.
Loader