Cookie Consent by TermsFeed
Frogsi se odpravljamo na prvi mednarodni flag football turnir v tujino Adria Bowl

Frogsi se odpravljamo na prvi mednarodni flag football turnir v tujino Adria Bowl

Jutri se odpravljamo na prvi mednarodni turnir, v Rovinj, kjer bomo v skupini A odigrali 4 tekme.

Prvo se bomo pomerili z ekipo Osijek Cannons kjer bo podajalec #12 Borna Skala iskal kapetana Pavo Lukač in lovilca z največ prejetimi zadetki Altavilla Toni. Osijek je Hrvaško flag football ligo pričel z odmevnima zmagama, kjer je obramba na čelu z @Marin Ljubas @Matija Žegarac dopustila le tri touchdowne v dveh tekmah. Obeta se zanimiva tekma.

Drugo tekmo se bomo pomerili z Refoli Trieste - Flag Football Team . Italjani so veterani v flag footballu, lani so osvojili 11. mesto od 16. ekip na Championship bowlu med prvaki držav. Napadu poveljuje #21 podajalec Riccardo Ironman Ugin, ki najraje poišče, za naš pogled, njihovega najboljšega igralca #27 Daniel Ritossa. Veliko "škodo" s pozitivno jardažo po ujeti žogi naredi tudi center #5 Giovanni Dedenaro, zato bodo nasprotniki morali paziti na oba. V obrambi igralci Refolija radi rotirajo najbolj pa se zanašajo na #10 Samuele Casale in že prej omenjeno #21, ki igra obe strani.

Tretjo tekmo se bomo podali proti našim krvnikom našega prvega Bowl-a Příbram Bobcats. Čehi so nam prizadejali eden izmed najtežjih porazov v lanski sezoni, ko smo proti njim izgubili 19:18 čeprav smo na tekmi v obrambi zabeležili štiri prestrežene podaje. #55 @Bohuslav Rom je odlično zaustavljal naše run napade, blitzer Tomaš Bučil je odlično onemogočal izmet našemu podajalcu. #7 @Tomaš Vokurka podajelc Bobcatsov je rad poiskal #11 Jiri Kohuta, najvišjega igralca kar smo jih kdaj videli. Če bodo čehi prišli v isti zasedbi bomo videli, se pa obeta zelo zanimiva tekma.

Zadnjo tekmo v dnevu bomo odigrali proti Inđija Indians. Srbi so v finalu tesno izgubili proti ekipi Novi Beograd Orlovi (tudi nastopajo na Adria Bowlu). Malo vemo o ekipi Inđije saj ni nikjer objavljen uradni roster in še nismo nikoli igrali proti njim. Inđija so večkratni državni prvaki (tako kot pri nas prej Novo mesto in sedaj Jazbeci). Indians imajo v svojih vrstah nekaj reprezentantov (tudi v tackle-u), Stefan Borković, Vladimir Ikraš, Stefan Zarić so le nekatera imena Indiansov, ki so znana in nevarna.

Pričakujem težke tekme. To je naš drugi mednarodni turnir, prvi je bil ErreaBowl, ki smo ga gostili lani v Ljubljani. Fantje so pridno delali pred in na začetku sezone in so pripravljeni. Če bodo glave na mestu in pričakujem, da bodo, potem si lahko obetamo vidno uvrstitev. Vsako tekmo na zmago, drugače ne znamo in bo uspeh prišel. Želim si, da v nedeljo dvignemo pokal.

"Pričakujem težke tekme. To je naš drugi mednarodni turnir, prvi je bil ErreaBowl, ki smo ga gostili lani v Ljubljani. Fantje so pridno delali pred in na začetku sezone in so pripravljeni. Če bodo glave na mestu in pričakujem, da bodo, potem si lahko obetamo vidno uvrstitev. Vsako tekmo na zmago, drugače ne znamo in bo uspeh prišel. Želim si, da v nedeljo dvignemo pokal," je povedal trener Aleš Makuc

"Frogsi se prvič udeležujemo mednarodnega turnirja v tujini, zato težko govorim o rezultatskih ambicijah. Večina ekip nam je neznanka, tudi z nekaterimi soigralci smo še v fazi spoznavanja. Od naše ekipe pričakujem predvsem borbeno, čvrsto igro, tako v obrambi kot v napadu. Če bomo garali od prve do zadnje sekunde vsake tekme in se držali dogovorjenega s strani trenerja, se z rezultatom niti ne rabimo ukvarjati, saj bomo že s tem izpolnili plan in namen potovanja v Rovinj!", je povedal kapetan napada Žan Ocvirk

"Vsakdo si želi na turnir vstopiti z zmagovalno miselnostjo in željo po osvojitvi pokala. V treh letih imamo v svoji klubski vitrini zgolj en pokal, zato je želja po osvojitvi Adria Bowla tako večja. Igralci smo se pripravili po svojih najboljših močeh, zavedamo se, da bomo v obrambi in napadu morali še bolj garati kot leta poprej. Letos smo veliko bolj trenirali tudi igro na "žogo" tako, da bomo poskušali nasprotnim lovilcem onemogočiti lovljenje žog. V obrambi imamo nekaj poškodb, tako da bo rotacija malo ohromljena, smo pa pripravljeni na vse tekme," je povedal kapetan obrambe Aljoša Kous
Loader