Cookie Consent by TermsFeed
Frogsi v trilerju priznali premoč Bobcatsov

Frogsi v trilerju priznali premoč Bobcatsov

Peto tekmo turnirja smo odigrali proti kasneje finalistom, Příbram Bobcats. Neugodni čehi so prišli na Errea bowl z željo po poseganjem po najvišjih uvrstitvah kar jim je tudi uspelo. V derbiju dneva, tekmi, ki je odločala za potnika v finale, smo klonili za vsega 1 točko. Napeta tekma, ki je bila polna preobratov in tudi vrženih zastavic (verjetno največ zastavic na turnirju) je pripadla "gostom" iz Pribrama. Čeprav so igralci Bobcatsov prišli zgolj z devetimi igralci, so proti nam igrali zgolj s šestimi igralci (poškodbe).
Kako pomembne so ekstra točke (point afters) je naš napad videl na tekmi proti čehom. Od treh poskusov nismo uspeli doseči niti eno ekstra točko, ki se je na koncu tekme še kako rezultatsko poznala. Nekaj teških nog in napetega vzdušja se je poznalo na vseh poskusih našega napada. #9 Darko Mićić je podal za 3 TDje, vrgel je prestreženo podajo in dvakrat mu je pred izmetom izpulil zastavico Tomaš Bučil (najboljši blitzer turnirja). Po en TD so ujeli #10 Aleks Bordon, #20 Klemen Repnik in #23 Žan Ocvirk. Čehi so tudi uspešno ustavljali tek naših fantov.
Obramba je v tej tekmi naredila vse kar je bilo v njihovi moči. #3 Bor Lenarčič je imel 2 prestreženi podaji in 3 tackle, #4 Dejan Godec 2 tackle-a in prestreženo podajo, #25 Žiga Strgar 6 tacklov, #31 Aljoša Kous 3 tackle, 1 prestreženo podajo in pass deflection, #32 Blaž Hrušovar pa je imel 2 sacka.
Mogoče bi se tehnica lahko prevesila, če #31 Aljoša Kous ne bi postoril na 4 down kazen Pass interfierence nad največjim igralcem turnirja, kar je bil avtomatski prvi poskus iz 2 yardov čehov. Na koncu so igralci napada imeli žogo v svojih rokah, 38sekund pred koncem so bili na 8 yardih od nasprotnika za kar pa je zmanjkalo časa. Vsekakor je bila zanimiva tekma, zmago pa so zasluženo odnesli fantje iz Pribram Bobcatsov.
Loader