Cookie Consent by TermsFeed
Goran Dujmović Ojka bo branil našo mlako v 2021

Goran Dujmović Ojka bo branil našo mlako v 2021

GH: S svojo predstavo si letos zbral 29 točk, kar te je postavilo na 11. mesto med blitzerji in na 100. mesto najboljših posameznikov lige. Si zadovoljen s prikazanim in končnim izplenom v sezoni?

GD: “Nisem zadovoljen z letošnjo sezono, vsaj, kar se tiče mojega individualnega dosežka, saj mi je bil cilj biti med top 3. Žal je bila zame sezona zelo težka, ker sem imel veliko težav s poškodbami.”

GH: Oba blitzerja Frogsov sta se v tej sezoni uvrstila med 100 najboljših igralcev in igralk v ligi. Kako pomembna je po tvoje pozicija blitzerja za ekipo Frogsov in kaj zate predstavlja tako močna konkurenca na položaju? 


GD: “Glede na to, da imam malo več izkušenj na položaju blitzerja, poskusam te izkušnje prenesti tudi na soigralca Blaža in moram priznati, da sva odličen tandem, spodbujava drug drugega. Blaž je v letošnji sezoni pokazal veliko in menim, da postaja iz dneva v dan boljši, zato je zasluženo tukaj, kjer je. Želim si, da bo on še boljši, saj bom tako tudi jaz motiviran, da se dokažem ekipi in si tako zaslužim igralne minute. Trudil se bom, da svoje izkušnje in znanje še naprej delim s soigralci, tako da bomo v prihodnji sezoni dosegli še boljše rezultate.”


GH: Dalj časa te že muči poškodba kolena, ki se vsake toliko ponovi. Ali si v tem času svojo igro prilagodil oz. uporabil kakšen “trik”, s katerim lažje ujameš zastavice nasprotnikov?

GD: “Kar se tiče moje poškodbe, je to malo bolj zapletena zadeva, saj so mi ostale posledice bolezni mišic iz preteklosti. Trudim se po svojih najboljših močeh, da ojačam kolena in gležnje in s tem preprečim težave iz prejšnje sezone. Sem človek, ki ima polne rokave trikov, tako da jih bom z veseljem uporabljal v prihodnji sezoni. Glede na to, da nisem pretirano hiter (smeh), je zato moja višina prednost pri ustavljanju žog. Ni mi prioriteta vedno izpuliti zastavico, ampak na vsak način ustaviti QB-ja, seveda na dovoljen način. Lani sem imel značilno “banano” pri ustavljanju žoge, ki pa se žal ne zapisuje v statistiko (smeh).”


GH: V letošnjem offseasonu se je ekipa okrepila z nekaj novimi igralci in strokovnim kadrom, jedro ekipe pa je ostalo isto. Kakšna so tvoja pričakovanja in napovedi za novo sezono?

GD: “Dobili smo kar nekaj mladih soigralcev, ki bodo dali svežino nam "starčkom" (smeh), tako da od njih pričakujem željo po dokazovanju, jaz pa se bom potrudil, da svoje znanje prenesem nanje. Želje in pričakovanja so velika. Verjamem v našo ekipo in mislim, da bomo prišli med top 3 ali pa celo osvojili prvenstvo.”


GH: Kaj se ti podi po mislih, ko enkrat napoveš t. i. blitz in nasprotnemu podajalcu zreš v oči?


GD: “To vam ne smem zaupati (smeh). Čeprav sem po srcu in duši žaba, sem v tistem trenutku v glavi pitbull (smeh).”

GH: Goran, spadaš med bolj izkušene igralce v ekipi Frogsov, saj si ta šport igral že lansko sezono. Ali zaradi svojih izkušenj čutiš dodatno odgovornost po mentoriranju mlajših igralcev in deljenju svojega znanja?

GD: “Kot sem že prej omenil, bom svoje znanje prenašal na soigralce. To je moja odgovornost in tudi želja, saj lahko ekipa s tem postane tudi močnejša.”

GH: Preden si se začel ukvarjati s flag footballom, si bil aktiven v nogometaš polprofesionalnih ligah. Je bil prehod iz ene žoge na drugo zate zahteven ali ti to ni predstavljalo prevelikih težav? 


GD: “Prehod ni bil tako težak, saj sta športa v nekaterih segmentih zelo podobna, še največja razlika je v žogi in pa lovljenju oz. brcanju. Uživam v ekipnih športih, saj imam ekipni duh. V nogometu sem igral poziciji veznega igralca in lahko povem, da mi to pride zelo prav v flag footballu in na igrišču, saj imam odličen pregled nad igro.”


Powered by Green Studio.


Loader