Cookie Consent by TermsFeed
Klemen Repnik bo branil našo mlako v 2021.

Klemen Repnik bo branil našo mlako v 2021.

GH: Ekipi si se pridružil sredi sezone, kjer pa si odigral le nekaj tekem, zaradi česar ti ni uspelo nabrati občutnejše statistike. Kakšna so bila tvoja pričakovanja, glede na situacijo?

KR: “Glede na to, da sem športnik, sem zase pred začetkom treniranja seveda imel visoka pričakovanja. Vedel pa sem, da obstaja velika možnost, da v tej sezoni ne bom imel priložnosti narediti toliko vplivnega, kot bi si želel, ker sem se ekipi in samemu športu pridružil na koncu sezone. Vedel sem, da bo to nek nov izziv, za katerega bom potreboval nekaj časa. Predvsem sem pa v klubu bil deležen sprejema z odprtimi rokami in za to bi se rad še posebej zahvalil. “
 

GH: V ekipi boš igral na položaju lovilca, kjer Gerčar, Ocvirk in ostali kažejo imenitne predstave vsako tekmo. Kaj meniš, da bo tvoja prednost, ki te bo ločila od drugih in kako ti gledaš na tako močno konkurenco na omenjem položaju?

KR: “Seveda se zavedam, da imata Gera in Žan dosti več izkušenj z ekipnimi športi in pa s športi z žogo, vendar mislim, da sem lahko konkurenčen tudi na tem položaju. Vem, da sem zelo hiter, spreten in iznajdljiv, vendar moram še dosti delati na področju tehnike in pa koordinacije. Potem pa menim, da bom lahko konkuriral tudi z njima. Upam, da v prihajajoči sezoni dobim priložnost, da se dokažem predvsem sebi, seveda pa tudi trenerju ter soigralcem.”

GH: Glede na razmeroma kratek čas v flag footballu, ali si se že navadil na dinamiko športa oz. ali so še kateri elementi igre, ki ti povzročajo preglavice in jih želiš izboljšati v prihajajoči sezoni?

KR: “Kot že veste, sem prej treniral karate in prihajam iz pretežno individualnega športa v ekipni šport. To zame predstavlja, kar veliko spremembo. Sicer sem vedno rad igral ekipne športe, vendar jih nisem nikoli treniral. Seveda v svoji igri vidim še dosti napak in področij na katerih se moram izboljšati. Kot sem že omenil si želim v prihajajoči sezoni izboljšati predvsem koordinacijo nog in pa samo lovljenje žoge ter tek routov. S časom bom lažje predvidel poteze nasportnikov. Čas je, da se tudi na področju fizične pripravljenosti in gibčnosti vrnem na nivo karatejskih časov. Morda pa še višje. “

GH: V preteklosti si bil odličen karateist, pri čemer si osvojil tudi precejšnje število medalj. Kaj si se, poleg zmagovalnih navad, naučil v času ukvarjanja s karatejem in ali lahko kaj od tega preneseš tudi na flag football? 

KR: “Najbolj pomembno stvar, ki sem jo lahko iz Karate kluba Polzela prinesel v nadaljnje življenje, je definitivno to, da “repetition is key”. Če dovolj časa zadevo vadiš in vestno ponavljaš, se boš čez čas izboljšal in naučil. Zmaga tisti, ki ne obupa. Za iznajdljivost, eksplozivnost in motoriko pa so, poleg dobrih genov, nedvomno zaslužna leta treninga. “


GH: Igralci izbirajo številke dresa zaradi različnih razlogov, njihovih idoli, letnic rojstva, ali pa, ker je to edina prosta številka. Zakaj si izbral številko 20 oz. ali ima ta številka zate kakšen poseben pomen?

KR: “Osebno sicer nimam najljubše številke. Na začetku sem želel št. 17, ki bi bila enaka naslovu enega izmed mojih najljubših glasbenih albumov. Številko 20 sem nato izbral, saj sva nekaj let nazaj s kolegom (in sedaj tudi soigralcem) Lucijanom imela veliko željo narediti svojo kolekcijo oblačil z imenom 2020 Vision. Vendar sva se potem raje posvetila drugim zadevam. V nekakšen spomin na to sem si potem izbral št. 20.” 


GH: Situacija s COVID-19 je vse športnike za dalj časa prikrajšala za treninge. Kako si ti skrbel za ohranjanje fizične pripravljenosti in se pripravljal na novo sezono?

KR: “Definitivno je trenutna situacija onemogočila marsikatero druženje ali pa trening. Osebno zelo rad s prijatelji igram različne športne, vendar smo bili precej prikrajšani v tem obdobju. Sam sem fizično pripravljenostjo predvsem ohranjal s tekom, nekaj kolesarjenja, utežmi in pa tudi malo občasne joge. Se pa že veselim časa, ko bo spet možno iti na trening, ali pa vsaj na kakšno mrzlo pivo po igri odbojke poleti (smeh).”


GH: V poklicnem življenju si sicer soustanovitelj marketinške agencije, poleg tega si tudi študent na Ekonomski fakultete v Ljubljani. Kako je vstopiti na trg, kjer je potrebno veliko napora in časa in kako to usklajuješ skupaj s študijem in športom?

KR: “Zaenkrat gre usklajevanje na vseh področjih življenja še kar v redu. Upam, da bo tako tudi, ko se začne sezona s treningi in tekmami. Vsekakor imam dovolj časa za vse in se poskušam vsem zadevam, ki me veselijo, posvetiti, tudi, če zaradi posla včasih faks malo trpi. Lahko sem vesel, da imam zraven sebe še dva prava prijatelja, s katerima smo skupaj začeli to skupno podjetniško pot. Seveda pa, da ne pozabim omeniti vseh ostalih ljudi, ki nam pomagajo in nas podpirajo. Zaenkrat menim, da smo na dobri poti in da gremo v pravo smer. Kako pa bo v prihodnosti z vsemi zadevami, pa lahko samo ugibamo in upamo na najboljše."


Powered by Green Studio.

Loader