Cookie Consent by TermsFeed
Frogsi svojo drugo SFFL sezono zaključujejo na drugem mestu

Frogsi svojo drugo SFFL sezono zaključujejo na drugem mestu

Tako, rednega dela Slovenska Flag Football Liga je konec. Proti koncu nam je malo padla koncentracija pri prestavljenih tekmah, smo pa na koncu srečno odnesli drugo mesto regularnega dela.
Lani smo po rednem delu zasedali peto mesto, z osmimi zmagami in osmimi porazi. Povečanje števila treningov, video filmi, analize naših predstav, sodelovanje z glavnim trenerjem Alešem Makucem, sestanki s pomočniki Levom Petukhovom, Devinom Adkinsom in Joe Cotterillom ter s fizioterapevtom Aleksom Valantom, so obrodili sadove.
Redni del sezone zaključujemo na 2. mestu z enajstimi zmagami in tremi porazi. Vsi trije porazi so bili proti ekipam, ki so na sceni ameriškega nogometa že kar nekaj časa in svoje dobre predstave kažejo tudi v tujini. Izgubili smo proti aktualnim državnim prvakom Jazbecem, proti nekdanjim serijskim prvakom Knights ter proti ekipi Tigers Oranžni. Sezono zaključujemo tudi s 4. najboljšim napadom in 3. najboljšo obrambo lige.
“Redni del sezone zaključujemo na 2. mestu. Ekipa je naredila napredek in pozna se sodelovanje z različnimi trenerji. Veseli me, da smo po lanskem razhodu ponovno našli skupni jezik. Ekipa je sposobna še veliko več, kar želimo prikazati že na zaključnem turnirju. Skozi vse turnirje smo ohranjali neko konstantnost v igri in se dobro prebili čez vse turnirje, vendar sezona še zdaleč ni zaključena. Čakata nas še 2 težki tekmi in ekipa je pripravljena, da naredi še en korak naprej,” je povedal trener Aleš Makuc.
“V letošnji sezoni smo Frogsi napravili velik napredek v igri, rezultatsko in organizacijsko, vseeno pa imamo kot posamezniki in kot ekipa še ogromno prostora za izboljšave, tako v fizičnem in tudi v tehnično-taktičnem smislu. Ogrodje ekipe je mlado in ob dobrem delu verjamem, da se bo o Ljubljana Frogs na slovenski in evropski flag football sceni še veliko govorilo. Na koncu smo povsem zasluženo zasedli končno 2. mesto v rednem delu, ki ga pred sezono ni pričakoval praktično nihče. Z optimizmom in samozavestjo pričakujemo končnico lige, kjer je možno prav vse,” je povedal kapetan napada Žan Ocvirk.
“Mislim, da smo v letošnji sezoni pokazali, kakšen potencial premoremo v ekipi. Če bi nam na začetku sezone nekdo ponudil drugo mesto, bi verjetno takoj podpisali. Organizacijsko spravljamo ekipo na nivo, ki bi lahko konkurirala marsikateri ekipi v Evropi. Ogrodje ekipe je mlado, obramba se tudi pomlajuje, nad gladino pa nas drži tudi RJ (Williamson), ki v obrambi opravi veliko dela. Da lahko pariramo z vsako SFFL ekipo smo že dokazali, za to pa sta potrebna samozavest in ekipni duh. V zadnjih dveh tekmah nam je malo zmanjkalo nabojev, vendar verjamem, da bo trener Makuc na finalni turnir prinesel playbook, ki bo vseboval tudi kakšen motivacijski govor. Nenazadnje je velik uspeh, da smo drugi po rednem delu, vendar nas čakata še zadnji dve tekmi, v katerih se bomo morali dokazati in pokazati, česa smo zmožni. Počasi je tudi čas, da se "kanta" prinese v Ljubljano in to je naš primarni cilj,” je povedal kapetan obrambe Aljoša Kous.
Na tem mestu se še zahvaljujemo vsem sponzorjem, kajti brez njih ne bi bili tam, kjer smo. 🐸

Loader