Cookie Consent by TermsFeed
Luc Semprimožnik bo branil našo mlako tudi v 2021.

Luc Semprimožnik bo branil našo mlako tudi v 2021.

GH: V tej sezoni si odigral samo štiri tekme, kljub temu pa pustil dober vtis in zbral spodobno statistiko 6 touchdownov in 4 tacklov. Kakšna so bila tvoja pričakovanja za prvo sezono in kako si zadovoljen s končnim rezultatom? 

LS: “Svoja pričakovanja sem precej presegel, predvsem, ker sem ves čas treniral na obrambnih pozicijah, tako da touchdownov res nisem planiral. Zato sem s svojo napadalno igro letos zelo zadovoljen, v obrambi pa sem nekajkrat precej slabo odigral in če bom drugo leto kaj igral obrambo, bom to moral popraviti.”


GH: Svojo najboljšo predstavo letos si dosegel proti ekipi Wild Hogs, kjer si dosegel 3 touchdowne, tudi na drugih pa si se izkazal dobrimi predstavami. Katera ekipa je zate predstavljala najtrši oreh, kjer si se moral še dodatno potruditi za uspeh?

LS: “Najtežje je bilo igrati proti ekipi Domžale Tigers, ker je bila to 3. tekma na turnirju tako da smo bili vsi že zelo utrujeni. Poleg tega pa mi je uspelo tudi odlomiti pol podplata s kopačk in sem imel precej slab oprijem (smeh).”



GH: Igraš na poziciji centra, ki je nepoznavalcem športa mogoče nekoliko manj znana pozicija. Lahko v parih besedah opišeš, kako izgleda igra na tem položaju?


LS: “Ta pozicija je tudi meni še malo neznana, saj sem jo prvič igral na turnirju, prej sem treniral na obrambni strani, ampak vseeno lahko poskusim. Center je tisti igralec, ki začne napad s podajo nazaj, med nogami, proti podajalcu - temu pravimo snap - potem pa odigra napad kot vsak drug receiver. Treba pa je biti pozoren, da ne trčiš v blitzerja, saj ima pred tabo prednost v prostoru.”


GH: Za naslednjo sezono bodo pričakovanja velika, sploh, ker mnogi v tebi vidijo velik potencial. Kakšen bo tvoj recept za nabiranje točk za naslednjo sezono in s kakšnimi cilji boš štartal v novo sezono?  


LS: “Moj recept bo isti kot letos. Pridno bom treniral in vse route odtekel na polno. Moj cilj pa je, da vsako tekmo ujamem vsaj 1 TD, poleg tega pa seveda odigram s čim manj napakami in pomagam ekipi do zmage.”


GH: Kakšni so bili tvoji vtisi po prvih nekaj treningih in kako si se vklopil v moštvo, ki je sredi sezone že imelo utečen sistem in medsebojno kemijo? 


LS: “Po prvih treningih mi je flag postal zelo zanimiv, tako da sem bil precej motiviran za igranje. V ekipo pa sem se vključil zelo dobro, z nekaj fanti sem prej že bil skupaj na košarkarskem igrišču pri Vranih, z ostalimi pa sem se tudi hitro ujel, saj so vsi super.”


GH: Podobno kot mnogi tvoj soigralci, si tudi ti v flag football prijadral iz košarke. Zaupaj nam, kako je prišlo do tega prehoda in kaj sedaj, ko aktivno igraš flag football, to pomeni za tvojo košarkarsko kariero? 

LS: “Do prehoda je prišlo, ko me je Žan povabil na trening flaga po turnirju na Vranskem, ko sva s Klemnom prišla pogledat njega in Matica Gerčarja, kako trgata na igrišču. Tam sva se potem s Klemnom odločila, da se greva malo preizkusit v flagu k Frogsom. Košarko imam pa še vedno enako rad kot prej, tako da bom verjetno še vedno igral za člane na Vranskem, bom pa verjetno več treningov posvetil flagu.”


GH: Tvoj velik vzornik je Kobe Bryant, zaradi katerega tudi nosiš številko 24. Si svojo igro pod koši kdaj “oblikoval” po njem, in kam se Kobe po tvoje uvrsti na lestvico najboljših košarkarjev vseh časov?

LS: “Ja, vedno sem rad pogledal Kobejeve highlightse in poskusil to narediti na igrišču, poleg tega pa je mi je Kobe vzornik tudi izven košarke, navsezadnje je dobil tudi oskarja. Na moji lestvici sta na vrhu Jordan in Kobe, potem pa lahko pridejo še vsi ostali.”


Powered by Green Studio.


Loader