Cookie Consent by TermsFeed
Ronald Williamson bo branil našo mlako v 2021

Ronald Williamson bo branil našo mlako v 2021

GH: To je bila tvoja prva sezona za Ljubljana Frogs, in čeprav si igral le na dveh turnirjih, si dosegel 65. mesto med 100 najboljšimi igralci. Ko se pogledaš na končano sezono, kakšni so tvoji občutki in kakšna so bila tvoja pričakovanja?


RW: “Ker je bila to moja prva sezona, sem se imel res super! Veselim se naslednje sezone in si resnično prizadevam, da bi se priključil na seznam igralcev!"


GH: Na vsaki tekmi, ki si jo odigral, si dosegel prestreženo podajo in sezono zaključil s skupno 6  interceptioni. Kaj je po tvoje ključni faktor, ki prispeva k doseganju takšne odlične statistike?


RW: "Predvidevanje in postavljanje na pravo pozicijo na igrišču, da boste lahko akcijo izpelješ kar najboljše, kot lahko."


GH: Na igrišču igraš tako v napadu kot v obrambi, zbral pa si odlično statistiko na obeh straneh igrišča. Je igra tako v napadu in v obrambi bolj naporna kot igranje samo na eni strani in kje raje igraš, v napadu ali obrambi?


RW: “Osebno ne maram dejstva, da moram izstopiti iz igre. Želim si igre na obeh straneh igrišča, ampak mi je obramba veliko bolj všeč, saj zame predstavlja večji izziv.“


GH: Veljaš za velik talent v flag footballu, vendar ga pravzaprav nisi igral, dokler nisi prišel v Nemčijo. Kaj te je pritegnilo pri tem športu in ali si se pred tem ukvarjal tudi z drugimi športi?


RW: “Od nekdaj imam strast do (ameriškega) nogometa in ko sem odraščal, je bilo to vse, kar sem igral. Ko pa sem prišel v Nemčijo, sem se seznanil z drugačnim slogom  tega športa, ki se resnično osredotoča na spretnosti igralce in ne le na kontakt. Poleg tega je tudi košarka zame zelo prijeten šport.”


GH: Medtem, ko si igral za ekipo Kaiserslautern Eagles, sti zmagali na nekaj turnirjih in bil izbran kot MVP napada na Bear Bowlu v Kočevju. Kako velik zagon je bil to za tvojo igro in kaj si se naučil z igranjem proti ekipam iz vse Evrope?


RW: “Počutil sem se neverjetno! Nisem vedel, da se lahko tako zabavam, medtem, ko delam nekaj, kar imam rad, zraven pa osvojim še naziv najkoristnejšega igralca. Z igranjem proti drugim ekipam sem se naučil, da tukaj obstaja konkurenca in to mi je zelo všeč, ker si bom vedno prizadeval, da okrepim svojo igro!"


GH: Igraš za Ljubljana Frogs, živiš pa v Italiji. Ali dejstvo, da imaš ekipo v Sloveniji zate predstavlja veliko oviro, v smislu prihajanja na turnirje, vključevanje v t. i. game plan” ipd.?


RW: “Vsekakor ovire so, saj težko hodim na treninge, prav tako se ne morem tako dobro povezati in družiti z ostalimi soigralci, kot to lahko storijo nekateri domačini. Ne glede na to pa sem vedno pripravljen na igro, tudi, če se moram voziti 3 ure, da zmagamo!"


GH: Zunaj službe in flag footballa rad tudi potuješ. Katere so tvoje tri najljubše destinacije, ki si jih obiskal ter bi jih priporočil vsakemu, da jih mora obiskati vsaj enkrat v življenju?


RW: “Vsekakor Mallorca in Malta! Obožujem otoke in tam sem se imel res lepo! Moja zadnja izbira bi bila zagotovo Italija, saj je res prijetna in blizu gora in tudi plaž!"


Powered by Green Studio.

Loader