Cookie Consent by TermsFeed
V tretji vikend SFFL se Žabe odpravljajo v težek boj

V tretji vikend SFFL se Žabe odpravljajo v težek boj

FROGS 5-1 vs Tigers Črni 1-5
Prvo tekmo jutrišnjega turnirja Slovenske Flag Football Lige bomo odigrali proti mladi ekipi Domžale Tigers Črni. Letošnja sezona kontaktne različice ameriškega nogometa je ustavljena, mladi Tigri pa svoje izkušnje nabirajo v prvi SFFL sezoni. Žan Mrzlikar, najmlajši podajalec v ligi, ima že kar nekaj izkušenj, saj je dve sezoni nazaj opravljal delo podajalca za Tigers oranžne. Prav tako so v isti ekipi prve flag football korake naredili Črt Lapanje, Jošt Kovač in Matic Kramberger.
Črt Lapanje v tretji turnir vstopa kot MVP drugega kroga, v katerem je dosegel kar 12 touchdown-ov v treh tekmah, kar je več kot impresivno. Hitronogi mladenič je za naše pojme najboljši route runner lige, zato ga Merlin budno spremlja, da bi ga zaustavili na prvi tekmi jutrišnjega turnirja. Na nasprotni strani v obrambi poveljuje Jošt Kovač, ki je v prejšnjem krogu zabeležil kar tri prestrežene podaje, sicer pa je skupno zabeležil že 29 tacklov in 4 prestrežene podaje, kar je zelo dober izkupiček. Če bomo v napadu spremljali briljantnega Lapanjeta, bomo morali v obrambi paziti na Kovača.
To bo tudi dvoboj dveh MVPjev: na naši strani je MVP naziv v prvem krogu prejel podajalec #9 Darko Mićić, ki je hitro ugotovil, da ga slabe tekme lahko pahnejo iz boja za MVP-ja sezone. Na tretjem turnirju ga torej čakajo Tigers Črni, ki stopnjujejo svojo igro vsak teden, tako da naloga še zdaleč ne bo lahka.
Po poškodbi Bora Lenarčiča bo v njegove “čevlje” stopil #15 RJ Williamson, Američan, ki v naši ekipi vedno kaže dominantne predstave. Naš najboljši obrambni igralec bo imel zahtevno nalogo, saj bo potrebno paziti na hitre mladeniče iz Domžal, še posebej, ker ima Mrzlikar močno in natančno roko, kar zna povzročiti kar nekaj preglavic naši obrambi.
V drugi tekmi se bomo pomerili z lokalnimi rivali Killer bees. V prvi tekmi letošnje sezone smo jih že odpravili z rezultatom 32-8, vstopamo pa v drugi del sezone, kjer bo potrebno stopiti na plin in na povratnih tekmah premagati nasprotnike, da se izognemo wild card-u. Killer bees so v lanski sezoni zmagali obe tekmi, od tega eno za zeleno mizo. Boj za ljubljanski grad se tako nadaljuje jutri.
Lanskoletni MVP lige Gregor Hertl v prvi tekmi ni dosegel nobenega touchdown-a, je pa zapisal prestreženo podajo in kar nekaj tacklov. V prejšnji tekmi je Hertl imel tudi nekaj zdravstvenih težav, zato verjamemo, da bo vrnil svojo igro na željeno raven in se potegoval za najboljšega lovilca sezone. V obrambi bo Merlin spremljal Alena Alidžanovića, ki je s 23 tackli njihov najboljši flag puller. Igralec v svoji tretji sezoni v SFFL je zamenjal že tri klube, v svoji novi sredini pa se več kot očitno dobro znajde.
Naš lovilec, Aleks Bordon, je ujel ritem s podajalcem Mićićem ravno proti Killerbeesom, katerim je nanizal dva touchdown-a. Vpisal bi tudi tretjega, če ne bi sodniki vrgli rumeno zastavico za prerivanje v končni coni. Novinec v naši ekipi se je hitro znašel v novem športu in verjamemo, da bo vsako tekmo bolj napredoval. Če so Killer bees ekipa, ki mu leži, pa bomo videli jutri.
#32 Blaž Hrušovar je blitzer, ki je že nadgradil svojo lansko sezono. V šestih tekmah je izpulil zastavico nasprotnim podajalcem kar štirikrat, lovi pa še zadnja dva podajalca v ligi, Marka Novaka in Nejca Lebarja. Jutri že ima možnost, da pokaže svoje hitre noge in pressing na podajalca Killer beesov. V kolikor mu ta dosežek uspe, se bo ponašal z novim rekordom in kot prvi igralec Frogsov postal igralec, ki mu je uspel sacka prav vsakega QB-ja v sezoni.


Knights so v prejšnjem krogu igrali derbi proti Kranjskim Jazbecem, ki pa so ga izgubili v zadnjih sekundah, ko je podajalec Travnikar vrgel prestreženo podajo bivšemu soigralcu Kolencu, ta pa jo je vrnil v končno cono nasprotnika in svoji novi ekipi priigral pomembno zmago 41-39. Travnikar in soigralci definitivno ne bodo vstopili v našo tekmo ležerno, saj se bodo borili za zmago za vsako ceno. Če v prejšnjem kolu ni bilo Štravsa in jim je to prestavljalo hendikep, jutri ne verjamemo, da bo tako. Prav tako se vrača Vavžik, ki je na naši tekmi staknil nepredvidljivo poškodbo, zato bo želja še toliko večja.
Davorin Štravs je v treh tekmah prejšnjega kroga dosegel 5 touchdown-ov in 4 point after konverzije. Definitivno bo predstavljal grožnjo našim obrambnim igralcem, saj s svojo višino izkorišča prostor in onemogoča obrambnim igralcem, da se dokopljejo do žoge pred njim. Denis Puglej je tretji po številu doseženih touchdown-ov in drugi po številu izpuljenih zastavic. 32 zastavic je že zarezal v svoj pas, od tega sedem ravno proti nam. S svojim pregledom in sposobnostmi branja napada je velikokrat na pravem mestu ob pravem času in verjamemo, da bo tako tudi jutri.
#23 Žan Ocvirk je na prvi tekmi dosegel 2 touchdown-a in 3 point after konverzije za eno točko ter eno konverzijo za 2 točki. Če bo imel hitre noge in vroče roke tudi na jutrišnji tekmi, bo to vsekakor težka naloga za obrambo Knightsov.
Levji delež je na prvi tekmi opravil tudi blitzer#28 Žan Luka Cegnar, bodo pa vse oči usmerjene v Žigo Strgarja, ki se bo v letošnji sezoni boril za najboljšega flag pullerja lige, na svojem kontu ima zapisanih že 28 tacklov. S Štravsom v igri se nam obeta več krajših podaj, ki jih bo Strgar moral pobirati, v kolikor želi ostati v igri.



Loader