Cookie Consent by TermsFeed
#21 Leon Alessio bo branil našo mlako v 2022

#21 Leon Alessio bo branil našo mlako v 2022

GH: V ekipo prihajaš kot rookie. Kakšna so tvoja pričakovanja v krstni sezoni, česa si najbolj želiš? 


Pričakujem, da bomo tekme odigrali na visokem nivoju, posegli tudi po stopničkah. Želim si, da čimprej najdem svojo vlogo v ekipi in prispevam svoj del v ekipo, seveda pa tudi 1. mesta na koncu sezone.


GH: Sicer izhajaš iz rokometa, kjer si bil, podobno kot Matic Gerčar, vratar. Katera je tvoja največja prednost, ki jo boš izkoriščal pred svojimi nasprotniki?


Res je, mislim, da mi bodo te izkušnje še najbolj pomagale pri mentalnemu delu igre (predvideti kaj nasprotnik razmišlja, kaj rad dela itd.), ob tem pa so mi leta na parketu tudi precej izpilila footwork.


GH: Kako si se spoznal s flag footballom in kako si našel Ljubljana Frogs? 


S flag footballom sem se spoznal že proti koncu osnovne šole, ko smo s kolegi iskali bolj nežno alternativo ameriškemu nogometu, za klub pa sem slišal že ob sami ustanovitvi, saj sem spremljal SFFL. Da se pridružim ekipi, sem se odločil šele letos, predvsem zato, ker je to moje prvo leto v Ljubljani zaradi študija. 


GH: Na dresu boš nosil številko #21, ima številka zate kakšen poseben pomen?



21 se mi je od zmeraj zdela takšna “šmekerska” številka dresa, tudi na prvem rokometnem turnir sem jo nosil, a sem jo hitro zamenjal za številko 1. Zanjo so me navdušili tudi slavni športniki kot so Paulo Dybala, Deion Sanders in Sean Taylor.


GH: Poleg Aleksa Bordona si edini Primorec v ekipi. Kakšen je občutek sedaj, ko boš nosil dres v zeleno beli barvni kombinaciji? 


Bolj sem sicer navajen na modro belo kombinacijo, ampak tudi na zeleno belo se bom slej kot prej navadil, drugega mi verjetno ne preostane (smeh).


Loader