Cookie Consent by TermsFeed
#23 Žan Ocvirk bo branil našo mlako v 2022

#23 Žan Ocvirk bo branil našo mlako v 2022

GH: V lanski sezoni si bil kapetan napada. Kaj je bil zate največji izziv kot igralec in kot kapetan v 2021 sezoni?


Največji izziv je bil uskladiti fokus na lastno igro, z odgovornostjo kapetanske vloge napada. V tekmah, ko smo visoko zmagovali, to ni bilo težko. Dodaten pritisk pa je vsekakor bil na težjih tekmah, še posebej kadar igra ni stekla kot bi si želeli. 


GH: Statistično gledano si v ekipi Frogs najboljši posameznik. Imaš največ ujetih zadetkov, kakšna je formula?


Precej preprosto. Odteči vsak route z miselnostjo in energijo, da bo šla podaja name. Za vsak ujet zadetek ima veliko zaslug celotna ekipa, saj je "flag" ekipna igra, kjer mora vsak igralec na igrišču opraviti svoje delo, da nato en igralec doseže zadetek! 


GH:  Na katero svojo predstavo si najbolj ponosen v sezoni 2021? Kdo je najtežji nasprotnik in katero zmago si pospremil z največjim nasmeškom?


Vse v enem: tekma z Jazbeci v Kočevju😁 Mislim, da naša najboljša tekma v kratki zgodovini kluba. Tekma, kjer smo vsi pustili srce na igrišču in se na koncu zasluženo veselili zmage proti kasnejšim prvakom lige. Potrebno pa je povedati, da Jazbeci niso bili v popolni postavi☝🏼


GH: V letošnji sezoni blestiš tudi v košarki. Si pobral kakšen “move” iz flag footballa in ga prenesel v košarko? Kako držiš tempo čez celo sezono kjer igraš oba športa? 


Res je letošnja sezona košarke ena boljših. Vrani se borimo za napredovanje v 3. ligo, tudi s svojo igro in statistiko pa sem zelo zadovoljen.

"Move" niti ne, saj sta si športa precej različna, opažam pa, da so letos noge močnejše in bolj stabilne kot prejšnje sezone. Glede na to, da ne postajam ravno mlajši, lahko zasluge pripišem tudi močnim treningom in tekmam flaga med poletjem.

Tempo? Precej preprosto. Ko zaključim s sezono košarke, začnem s flagom in obratno. Redno treniram tudi v gym-u, kjer je zadnje čase poudarek predvsem na regeneraciji in preventivni vadbi. 


GH: Si garač na igrišču. Kako sta dva poraza na finalnem turnirju vplivala nate, da je še ena sezona minila brez pokala v vitrini? 


Poraze slabo prenašam, nikoli pa ne kažem slabe volje in frustracij nasprotnikom, ne dam jim tega zadovoljstva.

Mislim, da smo v polfinalu proti Domžalam napravili preveč napak in si sami zapravili nastop v zelo želenem finalu lige. 

V tekmi za 3. mesto je bilo težko zmotivirati fante, zato nismo igrali s tisto pravo energijo, ki nas je krasila skozi celotno sezono. Pozna se, da je bila večina naše ekipe še precej mlada, zato so takšne tekme dobra šola za sezone, ki prihajajo💪🏼


Loader