Cookie Consent by TermsFeed
#25 Žiga Strgar bo branil našo mlako v 2022

#25 Žiga Strgar bo branil našo mlako v 2022

#25 Žiga Strgar


GH: V lanski sezoni si bil prvi flag puller v ekipi. Kako si zadovoljen s svojim napredkom v sezoni 2021? 


Napredek v sezoni 2021 je bil vec kot očiten, predvsem se je po mojem mnenju poznalo na moji sposobnosti branja igre/napada. Kar mi je omogočilo dobiti nekaj pomembnih pullov, oziroma celo odvzeti kakšen jard napadu. Številkam pa je bodrovala tudi moja boljša fizična pripravljenost in nič poškodb skozi sezono.


GH: Čeprav v našem klubu podpiramo razvoj tujcev v naši ekipi, si ti eden izmed redkih, ki je tujec v tuji ekipi. Preselil si se v Nemčijo točno v Berlin, kako boš skrbel za svojo pripravljenost za novo sezono?


Berlin kot samo mesto ponuja ogromno možnosti za šport in rekreacijo. Tudi sama infrastruktura je na veliko višjem nivoju kot v Sloveniji, mogoce celo na profesionalnem nivoju. So pa kot država (in mesto) sprejeli veliko bolj ostre zakone za preprečevanje COVID okužb, tako da do marca je bilo potrebno v fitnesih in raznih športnih ustanovah nositi FFP-2 maske in biti redno testiran. Trening zunaj v vetru in mrazu je pa vec kot ne-human :D Tako da bomo videli kaj prinese april in pomladni meseci.


GH: Do Ljubljane te loči kar nekaj tisoč kilometrov, kako boš premostil te ovire, da boš lahko pomagal razvoju ekipe in nadgrajeval svoje igre? 


Na srečo mi delodajalec omogoča kar nekaj fleksibilnosti kar se tiče dela iz tujine, tako da bom porabil to kvoto in ostal za kakšne 14 dni v Sloveniji in odigral dva turnirja preden se vrnem. Verjetno pa ne bom prisoten na čisto vseh turnirjih in tekmah.


GH: Kakšni so tvoji vtisi po dveh sezonah, na kaj si ponosen, kaj bi spremenil? 


Vtisov je veliko, kreirala so se nova prijateljstva, nove izkušnje v življenju in po vsem kar smo doživeli skupaj kot klub in posamezniki, smo lahko vsi ponosni. Zame posebni trenutki so kaj smo kot organizacija omogočili posameznikom, zmago proti našim rivalom Jazbecem, vedno odlične tekme proti Hogsom in sezona 2021 (redni del). 

Ni ravno sprememba, bi pa jo označil kot kritikp, da še nismo povsem dorasli “velikim” oziroma pomembnim tekmam. Govorim o tem kaj se je zgodilo v končnici sezone 2021.


GH: Nemška reprezentanca se je uvrstila na World games v letu 2022, kako vidiš razliko med nemškim flag footballom in slovenskim flag footballom? Boš v letošnji sezoni igral na obeh polih?

Kljub velikosti mesta (Berlin), sem mnenja da je flag še kar veliko za Slovenijo, tako da s tega stališča menim, da je Slovenija in slovenska liga pred nemško. Mislim da sama velikost Slovenije veliko bodruje k temu, saj recimo najbližji klub meni v Berlinu je vseeno oddaljen 1h z javnim prometom. Bi pa se enkrat izpostavil infrastrukturo, ki je seveda veliko bolj naklonjena klasičnemu nogometu, pa vendarle si lahko to infrastrukturo delimo. Ta je neprimerno boljša kot pri nas “doma”. Bom pa seveda poskusil igrati na obeh straneh in prinesti kakšno izkušnjo več v naš klub.


Loader