Cookie Consent by TermsFeed
Andrej Verbajs bo branil našo mlako v 2021.

Andrej Verbajs bo branil našo mlako v 2021.

GH: V tej sezoni si bil, podobno kot mnogi tvoji soigralci, “rookie” v flag footballu, vseeno pa si nabral 6 touchdownov in skupno 7 “point after” zadetkov. Si s prikazanim dosegel svoja pričakovanja ali si si morda obetal boljšo statistiko?


AV: “Po pravici povedano nisem nič pričakoval, če pa si na prvem turnirju ne bi zlomil rebro, zaradi česar nekaj časa nisem mogel trenirati in si na turnirju v Planici ne bi poškodoval podplat bi bila statistika še boljša.”


GH: Dokazal si, da lahko pariraš z ostalimi centri v ligi, ko si bil v 3. tednu proglašen za najboljšega centra kroga. Kaj meniš o konkurenci na svojem položaju, ki je močna tako znotraj kluba kot tudi na nivoju lige? 


AV: “Glede kluba, fantov ne vidim kot konkurenco, ampak kot ekipo. Na nivoju lige pa mislim, da lahko pariram z vsakim centrom, še posebej po prvi odigrani sezoni.”


GH: V času karantene in izolacije si se izkazal z odlično kondicijsko pripravljenostjo in tehničnim napredkom. Kako si skrbel za omenjeno in kaj ti je v teh nenavadnih časih dajalo motivacijo za trening? 


AV: “Skrbel sem s pravilno prehrano in ogromno teka in treningov. Motivacijo sem črpal iz pričakovanja na začetek sezone v športu, v katerega sem se zaljubil.”


GH: Pri prejšnjih športih, s katerimi si se ukvarjal, nisi bil zadovoljen z motiviranostjo in s predanostjo športu in da želiš v flag footballu doseči nekaj več. Kako si zaenkrat zadovoljen s svojimi vložkom v šport in na katerem področju želiš v naslednji sezoni še bolj napredovati? 


AV: “Glede na poškodbe in ostalo “sranje” ki se je dogajalo prejšnje leto, sem zadovoljen z napredkom, predvsem pa želim napredovati v kondiciji in tehniki.”


GH: Svoje športno udejstvovanje si v mladosti pričel s košarko, nadaljeval z borilnimi športi, sedaj pa si zoper pristal v ekipnem športu. Ti je prehajanje med športi, ki so si po dinamiki tako različni, povzročalo kaj preglavic?

           

AV: “Prehajanje med športi mi ni povzročalo nič preglavic.”


GH: Kako je izgledalo rekrutiranje Kousa v ekipo Frogsov, in kaj te je prepričalo, da si ostal v svetu flag footballa?

AV: “Rekrutiranje je potekalo za šankom; sicer sem bil na “napačni” strani, pa vendar. Všeč mi je šport kot tak, super je, da se lahko “zlaufa” in lovi žogo, ki ni okrogla”.



GH: Tvoj idol, Marko Milič, je bil en izmed košarkarjev, ki je odprl vrata za vse generacije, ki so prišle za njim. Koga od košarkarskih legend bi po tvoje še izpostavil, da so ključno vplivali na razvoj košarke, kot jo v Sloveniji poznamo danes? 


AV: “Mogoče bi izpostavil Iva Daneua, saj je bil med prvimi Slovenci v reprezentanci Jugoslavije in je izbrano vrsto popeljal do številnih medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih.”


Powered by Green Studio.

Loader