Cookie Consent by TermsFeed
Najboljši QB, WR, DB in DE v ameriškem nogometu

Najboljši QB, WR, DB in DE v ameriškem nogometu

Veliko ljudi se ne strinja, kdo je nesporni prvak v ameriškem nogometu. Odgovor na vprašanje, kdo je najboljši v ligi NFL, je težko najti. Zato smo v Ljubljana Frogs (preverite naš profil na Instagramu, kliknite tukaj) sestavili seznam najboljših igralcev v zgodovini NFL. 

Težko je reči, kdo je najboljši quarterback (QB) vseh časov, saj je to stvar osebnega mnenja in se lahko razlikuje glede na posamezna merila. Nekateri izmed četrtoligašev, ki pogosto veljajo za ene izmed najboljših, so npr:
Joe Montana: Montana velja za enega najboljših quarterbackov vseh časov. V svoji karieri je osvojil štiri superpokale in bil trikrat imenovan za najkoristnejšega igralca superpokala. Znan je bil po svoji natančnosti, sprejemanju odločitev in vodenju.
Peyton Manning: Manning je še eden od najboljših quarterbackov, ki pogosto velja za enega najboljših. Je lastnik številnih rekordov lige NFL, med drugim je dosegel največ podaj in jardov v eni sezoni. V svoji karieri je osvojil dva Super Bowla in bil enkrat imenovan za najkoristnejšega igralca Super Bowla.
Tom Brady: Brady je še en quarterback, ki je imel uspešno in uspešno kariero. Osvojil je sedem Super Bowlov, kar je največ med vsemi igralci v zgodovini lige NFL, in bil štirikrat imenovan za najkoristnejšega igralca Super Bowla. Znan je po svojem voditeljstvu in sposobnosti, da v situacijah, v katerih je potrebno, doseže visoko raven uspešnosti.

Na splošno je imelo v ligi NFL uspešne kariere veliko odličnih četrtoligašev in težko je dokončno povedati, kdo je najboljši.

Kdo je najboljši širok sprejemnik (WR) v zgodovini lige NFL, saj je to stvar osebnega mnenja in se lahko razlikuje glede na posamezna merila? Med širokimi sprejemniki, ki jih uvrščamo med najboljše, so med drugim:

Jerry Rice: Rice je splošno znan kot najboljši širok sprejemnik v zgodovini lige NFL. Je lastnik številnih rekordov lige NFL, med drugim največ prejetih jardov in največ prejetih touchdownov v karieri. Bil je trikratni prvak Super Bowla in je bil v svoji karieri enkrat imenovan za najkoristnejšega igralca Super Bowla.
Randy Moss: Moss je še en širok sprejemnik, ki pogosto velja za enega najboljših. Znan je bil po svoji hitrosti, okretnosti in sposobnosti ujemanja težkih metov. Je rekorder po številu prejetih zadetkov v eni sezoni in je bil petkrat izbran v prvo ekipo All-Pro.
Larry Fitzgerald: Fitzgerald je še en širok sprejemnik, ki je imel uspešno in uspešno kariero. Je drugi najboljši sprejemnik v zgodovini lige NFL po prejetih jardih in je bil devetkrat imenovan v prvo ekipo izbora All-Pro. Prav tako je bil imenovan za Walterja Paytona leta NFL, kar je priznanje za njegove prispevke zunaj igrišča in delo za skupnost.

Na splošno so imeli v ligi NFL uspešne kariere številni odlični široki sprejemniki, zato je težko nedvoumno reči, kdo je najboljši.

Med obrambnimi branilci, ki pogosto veljajo za ene najboljših, so npr:

Deion Sanders: Sanders velja za enega najboljših obrambnih bekov v zgodovini lige NFL. Znan je bil po svoji hitrosti, atletiki in sposobnosti, da zaustavi nasprotnikove sprejemnike. Bil je dvakratni prvak Super Bowla in je bil v svoji karieri enkrat imenovan za najkoristnejšega igralca Super Bowla. Bil je tudi uspešen pri vračanju udarcev in udarcev z noge ter ima rekord za najdaljši touchdown pri vračanju udarcev z noge v zgodovini lige NFL.
Ronnie Lott: Lott je še en obrambni bek, ki pogosto velja za enega najboljših. Znan je bil po svojem udarnem slogu igre in vodenju na igrišču. Bil je štirikratni zmagovalec Super Bowla in je bil v svoji karieri osemkrat imenovan v prvo ekipo All-Pro.
Ed Reed: Reed je še en obrambni igralec, ki je imel uspešno in uspešno kariero. Je vodilni igralec NFL po številu prestreženih žog in je bil leta 2004 imenovan za obrambnega igralca leta NFL. Petkrat je bil izbran v prvo ekipo All-Pro in bil imenovan v ekipo NFL za vse desetletje 2000.

Med obrambnimi branilci Defensive ebd, ki pogosto veljajo za ene najboljših, so npr:

Reggie White: White velja za enega najboljših obrambnih koncev v zgodovini lige NFL. Znan je bil po svoji hitrosti, moči in neizprosnem zasledovanju quarterbacka. Bil je dvakratni zmagovalec Super Bowla in je bil v svoji karieri dvakrat imenovan za obrambnega igralca leta v ligi NFL.
Bruce Smith: Smith je še en obrambni igralec, ki pogosto velja za enega najboljših. Znan je bil po svoji hitrosti in okretnosti ter je bil rekorder lige NFL po največjem številu sackov v karieri. Bil je dvakratni zmagovalec Super Bowla in je bil v svoji karieri 11-krat imenovan za prvo ekipo All-Pro.
DeMarcus Lawrence: Lawrence je sedanji obrambni igralec, ki velja za enega najboljših v ligi. Leta 2020 je bil imenovan za obrambnega igralca leta v ligi NFL, v svoji karieri pa je bil dvakrat imenovan za prvo ekipo izbora All-Pro. Znan je po svojih sposobnostih, da onemogoči napade quarterbacka, in po svojem voditeljstvu na igrišču.

Kakšno je vaše mnenje? Podelite ga z nami. 
Loader