Cookie Consent by TermsFeed
NFL Probowl in flag football

NFL Probowl in flag football

NFL je pred kratkim napovedala preoblikovanje turnirja Pro Bowl, ki je leta 2023 potekal v Las Vegasu, in ga preimenovala v "The Pro Bowl Games". Igre Pro Bowl Games, ki jih je predstavil Verizon, so bile teden dni trajajoče igre spretnosti igralcev, v ospredju pa je bila brezkontaktni ameriški nogomet t.i. flag football. Večdnevno tekmovanje AFC proti NFC (diviziji v NFL) je doseglo vrhunec z akcijsko igro flag footballa , v kateri so sodelovali profesionalni igralci Pro Bowla (superzvedniki Diggs, Jefferson, Hill, Andrews, Kittle,…) na stadionu Allegiant, v nedeljo, 5. februarja 2023, pa so jo predvajali na ESPN in ABC.


Ves teden so bili v igre The Pro Bowl Games vključeni tudi novi izzivi, na katerih so igralci v edinstvenih tekmovanjih pokazali svoje nogometne in nefotometne spretnosti. Prenovljeni program je vrhunskim zvezdnikom omogočil, da so pokazali svoje spretnosti in proslavili svoje dosežke na zabaven in nepozaben način, obkroženi s svojimi družinami in navijači.


NFL je pri programiranju tedenskega dogodka sodelovala z nekaterimi največjimi imeni v nogometu, vključno s Peytonom Manningom in njegovim podjetjem Omaha Productions. Manning, 14-kratni igralec Pro Bowl, je zagotovil edinstven pogled na pomen dogodka za igralce in navijače ter bil pomemben del trenerskega osebja za flag football tekmo AFC proti NFC Flag.


"Od igralcev, ekip in navijačev smo prejeli neprecenljive povratne informacije o preoblikovanju igre Pro Bowl, zato smo bili navdušeni, da smo lahko igre Pro Bowl uporabili kot platformo za poudarjanje flag football kot sestavnega dela prihodnosti tega športa, hkrati pa smo predstavili zabavne, nove oblike tekmovanja in zabave, ki so naše igralce, njihove družine in navijače približale bolj kot kdaj koli prej," je dejal Peter O'Reilly, izvršni podpredsednik NFL za klubsko poslovanje in ligaške dogodke. "Na podlagi uspeha tekem Pro Bowl 2022 in nabora 2022 ter trdnega partnerstva z Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) in Las Vegas Raiders smo se veselili, da bomo igre Pro Bowl 2023 pripeljali v prestolnico vrhunskega športa in zabave."


Flag football je bil zaradi svojih zelo dostopnih in vključujočih lastnosti ključnega pomena za strategijo udeležbe in razvoja lige NFL. Igre Pro Bowl so vključevale flag football skozi ves teden, vključno z otvoritvenim večerom Play Football in prvenstvom NFL FLAG Championships, ki ga je predstavil Subway in je nastal v sodelovanju s podjetjem RCX Sports, v njem pa so sodelovale najboljše mladinske ekipe deklet in fantov v flag football-u iz vse države in po svetu. Liga je obeležila pomemben mejnik za globalno rast in priljubljenost tega nogometnega formata, saj je v sodelovanju z Mednarodno zvezo ameriškega nogometa (IFAF) na Svetovne igre v Birminghamu v Alabami pripeljala flag football.


Eli Manning in ekipa NFC so bili leta 2023 prvaki iger Pro Bowl Games. Mlajši Manning je svojo ekipo popeljal do zmage nad Peytonom in AFC z dvema zmagama v tekmovalnem krogu flag football-a, v skupnem seštevku pa je zbral 12 točk. Kirk Cousins, ki je leta 2022 za ekipo Vikings vodil več zmagovitih napadov v zadnjih minutah, je imel v sebi še eno vrnitev, saj je v tretjem in odločilnem krogu tekme v flag footballu dosegel 15 od 19 za 150 jardov in tri touchdowne, s čimer je ekipa NFC slavila s 35:33.


Ljubljana Frogs igramo flag football pet na pet z nekoliko drugačnimi pravili IFAF kot so igrali na Pro Bowlu, kjer lahko blitzate le s 7 jardov, QB ima 7 sekund za met žoge, ura za igro je 25 sekund, igramo 2x20 minutne polčase, naše igrišče pa je 70 x 25 jardov, vse ostalo je enako. Če se želiš pridružit Ljubljana Frogs in tekmovati na morebitnih olimpijskih igrah 2028 v Los Angelesu nam piši na [email protected] 

Loader