Cookie Consent by TermsFeed
Povzetek Slovenske flag football lige

Povzetek Slovenske flag football lige

🏈 𝙋𝙤𝙫𝙯𝙚𝙩𝙚𝙠 𝙨𝙚𝙯𝙤𝙣𝙚 𝙎𝙁𝙁𝙇 𝟮𝟬𝟮𝟮 🏈
Še ena uspešno izpeljana sezona SFFL je za nami. Tokrat tudi z »normalnim« urnikom, saj smo prvenstvo odigrali v dveh delih – prvi del tekem smo odigrali maja in junija, drugi del tekem pa avgusta in septembra. V ligi je nastopalo 7 ekip, šest veteranskih in ena novoustanovljena ekipa Velenje Black Miners. Za vsako ekipo je to pomenilo 12 tekem, povzetek sezone posamezne ekipe pa si lahko preberete spodaj.
🏈 𝐑𝐚𝐳𝐯𝐫𝐬𝐭𝐢𝐭𝐞𝐯 𝐩𝐨 𝐤𝐨𝐧𝐜𝐮 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐞:
1. Kranjski Jazbeci (9 – 2 – 1)
2. Ljubljana Frogs (8 – 4)
3. Novo mesto Knights (10 – 1 – 1)
4. Domžale Tigers (8 – 4)
5. Velenje Black Miners (1 – 10 – 1)
6. LAZAR Wild Hogs Kocevje (3 – 8 –1)
🏈 𝐉𝐚𝐳𝐛𝐞𝐜𝐢 so po dveh porazih (prvi proti Knights, drugi proti Frogs) redni del sezone končali na drugem mestu in si s tem zagotovili direktno uvrstitev v polfinale, kjer so jim nasproti stali Domžale Tigers. Kranjčani so upravičili vlogo favoritov (37 – 21) in se uvrstili v finale, v katerem so se spopadli z Frogs, ki so jim Jazbeci želeli vrniti za poraz v rednem delu. V finalu so Jazbeci na začetku prišli v vodstvo, ki ga niso izpustili do konca, in se tako veselili že četrtega zaporednega naslova v SFFL. Najboljšemu napadu lige poveljuje QB Nejc Lebar, ki je tokrat končal na drugem mestu po podanih TD-jih (78), ki pa jih je uspešno delil med vse svoje lovilce – kar šest jih je končalo sezono z več kot 8. V najboljši obrambi lige pa na blitzu še vedno kraljuje Matevž Šilar, ki je v letošnji sezoni zbral 20 sackov, kar je 12 več od najbližjega zasledovalca. Pred sezono se je iz tigrov k jazbecem preselil Luka Kotnik, ki je z 10 prestreženimi žogami osvojil nagrado za največ interceptionov v sezoni.
🏈 Za nekatere je drugouvrščena ekipa morda presenečenje, vendar so se po izjemnem drugem delu sezone (brez poraza) 𝐄𝐍𝐀𝐀 𝐅𝐫𝐨𝐠𝐬 zasluženo, z zmago v wild cardu (34 – 0) proti Wild Hogs in z odlično tekmo proti Knights (zmaga 59 – 26), uvrstili v finale. V polfinalu je obramba igrala kot namazana, nasprotnega podajalca so prestregli kar štirikrat in dvakrat celo vrnili žogo v končno cono. QB Darko Mićić je sezono končal kot tretji najuspešnejši QB in drugi najuspešnejši po pritečenih TD-jih. Največ njegovih podaj je ujel Rj Williamson (20), ki je bil najboljši tudi po pick-sixih (kar 7 od 12 prestreženih žog je vrnil za šest točk). Po izpuljenih zastavicah žabam letos nihče ni bil kos; Aljoša Kous in Dejan Godec sta pobrala dvojno zmago za največ flag pullov v ligi, blizu najboljših pa je bil tudi Ivan Cab, ki je igral zgolj na treh turnirjih, a še vseeno končal na 6. mestu. Pri Ljubljančanih je bil uspešen tudi rookie blitzer Jan Green Lovse, ki je sezono končal kot top 3 blitzerjev v ligi.
🏈 Še drugo sezono zapored so nekdaj sinonim za lovorike in uspehe 𝐍𝐨𝐯𝐨 𝐦𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐊𝐧𝐢𝐠𝐡𝐭𝐬 končali brez finala, na za njih skromnem tretjem mestu. Redni del so sicer končali na prvem, vendar je že rezultat na tekmi proti Frogs (poraz 21 – 42) v zadnjem krogu nakazoval, kaj bi se morebiti lahko zgodilo v polfinalu. Pred sezono se je ekipi priključil nekdanji član nekdanjega kluba Ljubljana Killerbees Gregor Hertl in takoj upravičil svoje ime. Ujel je kar 28 TD-jev (gladko prvo mesto v ligi) in 9 prestreženih žog (top 3 lige). Drugi najboljši napad lige vodi večkratni in tudi letošnji MVP Tadej Travnikar, ki je sezono končal pri 79 podanih TD-jih. Drugouvrščena obramba lige ima v svojih vrstah Denis Pugelj, ki si je z dvema pick-sixoma zagotovil mesto na stopničkah v tej kategoriji, Matija Klemenčič, ki je s 47 pobranimi zastavicami za las ostal brez tretjega mesta med najboljšimi flag pullerji lige, ter Jan Lajkovič, ki je s 6 sacki za las zgrešil lestvico top 3 blitzerjev.
🏈 𝐃𝐨𝐦ž𝐚𝐥𝐞 𝐓𝐢𝐠𝐞𝐫𝐬 so redni del sezone končali na tretjem mestu, po končnici pa na mestu nižje - četrtem. Po zelo uspešni lanski sezoni, ko so osvojili drugo mesto, je v Domžalah prišlo do kadrovskih sprememb. Iz dveh ekip je nastala ena, ki jo sedaj sestavljajo nekateri izkušenejši in nekateri mlajši igralci. Z zmago na wild card tekmi proti velenjskim rudarjem (40 – 20) so si priborili možnost, da Jazbecem vrnejo za lanskoletni poraz v finalu. Poraz proti Jazbecem in tri zaporedne tekme brez premora pa so terjale davek in Domžalčani so v tekmi za tretje mesto izgubili proti Knights (25 – 44). QB Zan Mrzlikar je sezono končal na četrtem mestu po podanih TD-jih. Največkrat je podajo ulovil center Nejc Marolt, ki je dosegel 18 TD-jev, kar je bilo dovolj za top 3 lovilce v ligi. Omeniti moramo še dva igralca obrambe: blitzerja Luka Šimat, ki je končal sezono kot drugi najuspešnejši blitzer (😎, in veterana Rok Babnik, ki je pridno pobiral nasprotnikove zastavice (48) in končal na skupnem 3. mestu med flag pullerji.
🏈 Na končnem petem mestu najdemo novoustanovljeno ekipo, 𝐕𝐞𝐥𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐌𝐢𝐧𝐞𝐫𝐬. Rudarji so skoraj ostali brez nastopa na zaključnem turnirju, vendar so se z zmago v zadnjem krogu proti neposrednim tekmecem za 6. mesto, Ajdovščini Gladiators (41 – 32), uvrstili v playoffs. V prvem polčasu wild cad tekme so dobro sledili Tigrom, pri katerih pa so na koncu prevladale izkušnje. Black Miners so v tekmi za peto mesto nadaljevali s svojo dobro igro in z zmago nad Wild Hogs (51 – 26) sezono sklenili na 5. mestu. Verjamemo lahko, da če bi bil QB Karsten Opraus letos prisoten na več tekmah, bi Velenjčani tudi redni del končali višje; njegovo razmerje TD:INT 30:14 je precej boljše od 9:17, ki pripada Lazar Stojanov (sicer najboljšemu WR-ju ekipe), ki je vskočil na položaj podajalca. Kot odličen tekač se je izkazal Ilija Savić, ki je imel 3 pritečene TD-je (top 3 v ligi). V obrambi pa sta se najbolj izkazala Aleksandar Nastic s 7 prestreženimi žogami (top 5) in Lazar Stojanov z 42 tackli (7. v ligi).
🏈 Zadnji potniki na finalni turnir so bili igralci 𝐋𝐚𝐳𝐚𝐫 𝗪𝐢𝐥𝐝 𝐇𝐨𝐠𝐬 𝐊𝐨č𝐞𝐯𝐣𝐞. Kot petouvrščeni po rednem delu so v wild card tekmi srečali stare znance iz Ljubljana Frogs. Napad ni našel poti do nasprotnikove končne cone, tako da so končali tekmo z 0 doseženimi točkami. Vtis so nato popravili proti prerojenim rudarjem, dosegli so 4 TD-je, kar pa še vedno ni bilo dovolj za zmago. Končna uvrstitev: 6. mesto. Na položaju QB-ja sta se menjavala izkušeni Alen Potocnik (top 5 podanih TD-jev) in novinka Alja Zdešar, ki je na trenutke pokazala zelo dobro igro in Kočevcem vlila upanje za prihodnje sezone. Tomi Kolarič je za las zgrešil najboljših pet po ujetih zadetkih (6. mesto, 16 TD), bil pa je tudi najboljši flag puller pri Wild Hogs – z 41 izpuljenimi zastavicami je zasedel 8. mesto. Kočevci so v letošnji sezoni dokazali, da tudi s pomlajeno ekipo lahko lepo igrajo in z uspešnimi treningi ter uigravanjem prihodnjo sezono morda koga presenetijo.
🏈 𝐀𝐣𝐝𝐨𝐯šč𝐢𝐧𝐚 𝐆𝐥𝐚𝐝𝐢𝐚𝐭𝐨𝐫𝐬 zadnji dve sezoni rezultatsko morda ne dosega zastavljenih ciljev, vendar je ekipa v neke vrste »re-buildu«. Veliko veteranov je bilo v tej sezoni odsotnih, so se pa na njihova mesta uspešno vključili novi igralci, ki lahko z dobrim treningom veliko obetajo za prihodnje sezone. Med poletnim premorom se je ekipi pridružil nov, ampak izkušen igralec tackle-a, QB Luca Kerstich, ki bo Ajdovcem vnesel mirnost na pozicijo, na kateri so v preteklih dveh sezonah imeli največ težav. Največ podaj za TD je v letošnji sezoni ujel novinec Miha Erjavec (12). Še en novinec, Marcel Žgajnar pa se je izkazal s svojo hitrostjo in izmuzljivostjo, saj je pritekel največ zadetkov v SFFL – sezono je končal pri štirih tekih za TD. Med najboljših 10 na svoji poziciji se je uvrsti še en novinec Tai Velikajne, pet sackov je bilo dovolj za končno 7. mesto. Če bodo sinovi burje z vsemi temi mladimi igralci pridno trenirali še naprej, se lahko nadejajo dobrega rezultata v prihodnji sezoni.
𝐒𝐅𝐅𝐋 𝐈𝐍𝐃𝐈𝐕𝐈𝐃𝐔𝐀𝐋𝐍𝐄 𝐍𝐀𝐆𝐑𝐀𝐃𝐄 (𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐧𝐞𝐦 𝐝𝐞𝐥𝐮 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐞):
✅ 𝐌𝐕𝐏 (izbran na podlagi statističnih podatkov, mnenja ekip in glasovanja na socialnih omrežjih):
1. Tadej Travnikar (Knights)
2. Nejc Lebar (Jazbeci)
3. Darko Mićić (Frogs)
✅ 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠 𝐓𝐃𝐬:
1. Tadej Travnikar (Knights) – 68 TD
2. Nejc Lebar (Jazbeci) – 65 TD
3. Zan Mrzlikar (Tigers) – 57 TD
✅ 𝐑𝐞𝐜𝐞𝐢𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐓𝐃𝐬:
1. Gregor Hertl (Knights) – 24 TD
2. Denis Pugelj (Knights) – 16 TD
3. Nejc Marolt (Tigers) – 15 TD
✅ 𝐑𝐮𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠 𝐓𝐃𝐬:
1. Marcel Žgajnar (Gladiators) – 4 TD
2. Ilja Savić (Black Miners) – 3 TD
3. Darko Mićić (Frogs) – 2 TD
✅ 𝐃𝐞𝐟𝐞𝐧𝐬𝐢𝐯𝐞 𝐓𝐃𝐬:
1. Rj Williamson (Frogs) – 5 TD
2. Klemen Černivec (Jazbeci) – 3 TD
3. Denis Pugelj (Knights) – 2 TD
✅ 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐜𝐞𝐩𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬:
1. Luka Kotnik (Jazbeci) – 10 int.
2. Rj Williamson (Frogs) – 9 int.
3. Gregor Hertl (Knights) – 9 int.
✅ 𝐒𝐚𝐜𝐤𝐬:
1. Matevž Šilar (Jazbeci) – 17 sacks
2. Luka Šimat (Tigers) – 7 sacks
3. Jan Green Lovse (Frogs) – 6 sacks
✅ 𝐓𝐚𝐜𝐤𝐥𝐞𝐬:
1. Aljoša Kous (Frogs) – 47 tackles
2. Dejan Godec (Frogs) – 46 tackles
3. Matija Klemenčič (Knights) – 41 tackles
S tem se za letos poslavljamo in že zremo v prihodnost. Medtem ko nas boste pogrešali, ste lepo vabljeni, da prižgete YouTube in si na našem kanalu ogledate nekatere tekme lanske sezone (https://www.youtube.com/channel/UCHBd-YaxT0JBFBmBTKk7FYQ).
Vabljeni tudi, da nam sledite na FB (Slovenska Flag Football Liga) in IG (𝐬𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐚𝐧_𝐟𝐥𝐚𝐠_𝐟𝐨𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥_𝐥𝐞𝐚𝐠𝐮𝐞) profilu, kjer lahko najdete vse informacije o ekipah, igralcih, preteklih sezonah in seveda, ko bo čas za to, tudi o prihodnji sezoni.
Loader