Cookie Consent by TermsFeed
Tretji derbi SFFL pripada Frogsom

Tretji derbi SFFL pripada Frogsom

Powered by Ramda
V tretji in zadnji tekmi Slovenska Flag Football Liga se je na sporedu znašel derbi proti LAZAR Wild Hogs Kocevje. In rezultatsko gledano je bil derbi v pravem pomenu, saj se do zadnjih sekund ni vedelo kdo bo iz tekme šel kot zmagovalec.
Pričeli smo z napadom, kjer je #24 Lucijan Semprimoznik že v prvem downu skoraj dosegel TD čez celo igrišče. Semprimožnik je v celi tekmi dosegel kar 3 TD in PA1 kar je isti izkupiček kot ga je imel zadnjo tekmo proti Kočevju na zadnjem turnirju. Hogsi, ki so igrali s podajalcem Vovkotom so imeli dodatni elan, saj so na prejšnjih dveh tekmah premagali oba nasprotnika. Že v naslednjem napadu so se hitro vrnili in pokazali, da bo boj za zmago še neizprosen. Rezultat se je na vsake toliko spreminjal, tekma pa je imela pridih pravega derbija. Ne moremo reči, da obrambi nista delovali suvereno, sta pa oba podajalca imela dobro tekmo. Nihče od podajalcev ni vrgel prestreženo žogo. #9 Darko Mićić je podal 5 TDjev (Kot tudi Vovko), 2 PA1 in 1 PA2, imel je tudi eni sacked na turnirju. Kapetan napada #23 Žan Ocvirk je vpisal TD in PA2. Zadnji drive našega napada je bil več kot spektakularen. Na 4th down in sredino, pri zaostanku za 6 točk, je naš podajalec zalučal žogo čez celo igrišče, Rj Williamson pa je ujel žogo v končni coni! Na koncu je izjemno pomemben PA1 ujel tudi #20 Klemen Repnik, tako da je rezultat znašal 34:27. Hogsi so imeli še 1minuto 20 sekund, poskusili z dolgo podajo na mladega Tadića, ki mu je TD preprečil kapetan obrambe #31 Aljoša Kous na 10 yardih (2 tackla v tekmi). Vovko je našel centra Djordevic, ki je znižal rezultat na 34:33. Hogsi so poiskusili za eno točko, kjer pa je naš blitz #32 Blaž Hrušovar odigral najpomembnejšo akcijo dneva in izpulil zastavico nasprotnemu QBju, kljub rumeni zastavici na igrišču, ter s svojim zavedanjem priigral težko zmago. V obrambi se je s tackli izkazal #3 Bor Lenarčič s petimi tackli, po tri tackle pa #4 Dejan Godec, #23 Žan Ocvirk in #25 Žiga Strgar.
#11 Tomi Kolarič je imel dobro tekmo za Hogse, prav tako center Djordevic (nimamo vseh statističnih podatkov, da bi lahko podrobneje zapisali recap tekme).
Tekmo upamo, da si bomo lahko ogledali tudi na YT povezavi SFFL kanala!
Tekma je vsekakor bila zanimva in polna preobratov.

Loader