Cookie Consent by TermsFeed
#10 Aleks Bordon bo branil našo mlako v 2022

#10 Aleks Bordon bo branil našo mlako v 2022

GH: Tudi ti si bil poleg Cegnarja v lanski sezoni novinec. Kako si se znašel na igrišču, na poziciji lovilca? 


Za svojo debitantsko sezono bi rekel, da kar v redu. S podajalcem sva se odlično ujela, vendar nam je na koncu zmanjkalo nekaj malega do končnega uspeha. 


GH: Včasih si bil perspektiven nogometaš, danes si perspektiven igralec Flag football-a.  Kje si našel Ljubljana Frogs in kakšno se ti vzdušje v ekipi?


Ekipo sem zasledil na Instagramu in se odločil, da se preizkusim. Vzdušje v ekipi se mi zdi sproščeno, mladostniško naravnano in tudi seveda pozitivno, za kar mislim, da bo igralo pomembno vlogo v novi sezoni.


GH: Na začetku sezone je bila ekipa brez trenerja. Kako je vrnitev trenerja Makuc vplivala na tvojo igro? 


Brez trenerja sem se počutil zelo izgubljenega. Vse, kar sem vedel, sem se naučil v igrici Madden NFL. Na treningih mi je običajno zelo težko, če nimam nekoga, na katerega se lahko obrnem. Zelo sem pogrešal nekoga, ki mi bo dal vaje, specifične za mojo pozicijo, in me hkrati opazoval, kritiziral in svetoval. 


GH: Na Errea bowlu, ki se bo letos imenoval Stronghold bowl, si se uvrstil med najboljših pet igralcev napada. Kaj ti je ta nagrada pomenila v nadaljevanju sezone in kaj ti pomeni kot popotnica v tvojo drugo sezono? 


Pomenila mi je dober uvod in uspešno prebit led, predvsem zaradi tega, da sva se s podajalcem ujela in začutila. V nadaljevanju sezone sem bil zato zelo samozavesten in sem vedel, da bo QB vedel kje in kdaj me lahko najde. V drugo sezono vstopam z enim samim ciljem in to je naslov državnega prvaka, ostalo me ne zanima. 


GH: Kateri touchdown ti je ostal najbolj v spominu, in proti kateremu obrambnemu igralcu v SFFL ti je bilo najtežje igrati, oziroma ekipi? 


V glavi mi je najbolj ostal TD proti Milano Heroes, ko sem v nekaj korakih odrezal celotno obrambo in ostal sam v končni coni. Ostalih igralcev sicer poimensko ne poznam, lahko pa rečem, da sem imel največ težav proti Kočevju. Takrat se mi je zdelo, da so igrali visoko consko obrambo in so tako najlažje pokrivali prostor. Pri drugih ekipah pa sem imel občutek, da bolj pogosto igrajo tudi mož na moža, tukaj pa se počutim najbolj močnega in posledično nisem imel težav, ker sem bil sproščen.


Loader