Cookie Consent by TermsFeed
Alen Radić bo branil našo mlako v 2021.

Alen Radić bo branil našo mlako v 2021.

GH: V svoji krstni sezoni v SFFL si sezono v napadu zaključil s 4 touchdowni, v obrambi pa zbral 2 flag pulla in prestreženo podajo. Kakšni so občutki po končani sezoni in kako si zadovoljen s svojim izkupičkom?

AR: “Lahko bi rekel, da občutki veselja, glede na to, da je bila moja krstna sezona in je bilo seveda veliko spoznavanja tega športa, sem zelo zadovoljen s svojim izkupičkom.”
                  

GH: Nova sezona se počasi, a vztrajno približuje. V katerem elementu igre meniš, da imaš največ prostora za napredek oz. kaj so tvoje prioritete, kjer bi se želel izboljšati? 


AR: “Moja prioriteta je preprosta, izboljšati se kot igralec in hkrati tudi svojo igro, tako da lahko čim več doprinesem v ekipo in s tem pomagam soigralcem do boljšega rezultata.”


GH: V pretekli sezoni ste se pomerili z nekaj zahtevnimi nasprotniki. Katera ekipa je bila zate najtežji nasprotnik in kateri obrambni igralec ti je povzročal največ preglavic? 


AR: Lahko bi rekel, da so zame bili najtežji nasprotniki Novo mesto Knights, saj imajo zelo lepo in dodelano igro, kar za nas, ki smo komaj začeli s tem športom, predstavlja velike težave pri branju nasprotnika. Preglavic nisem imel z nobenim obrambnim igralcem, vsaj zaenkrat še ne (smeh).”


GH: Kljub dobrim rezultatom si se v lanski sezoni precej spopadal tudi s poškodbami, ki so ti preprečile, da bi izkazal ves svoj potencial. Lahko na kratko opišeš, kaj te je pestilo in kako so te težave vplivale nate oz. na tvojo igro. 


AR: “Res je, poškodba prepone že pred sezono in še nekaj drugih poškodb med sezono so mi vzele kar veliko časa za rehabilitacijo. Sicer pa gre zahvala našemu klubu, kjer imamo na voljo cel kup pripomočkov, fizioterapevtov in maserjev, da se lahko poškodba čim hitreje odpravi in, da smo pripravljeni za vrnitev na teren. Mislim, da so sedaj te poškodbe že odpravljene in sem oz. bom pripravljen za novo sezono.”


GH: V preteklosti si se ukvarjal z več različnimi športi. Kako ti je to pomagalo pri začetkih v flag footballu in ali meniš, da je predhodno ukvarjanje s športom predpogoj, za uspešno igro v flag footballu?

AR: “Nikakor, v tem športu ti, po mojih opažanjih, veliko pomaga fizična pripravljenost, saj je prisotnega zelo veliko teka, vse ostalo pa se da naučiti na treningu, zato menim, da ni nekega predpogoja. Toliko, kot vložiš v igro, takšen bo tudi rezultat.”


GH: Slovenska Flag Football liga ima že sedaj veliko število igralcev in odličnih ekip, ki se bo v prihodnosti brez dvoma še povečevalo. Kako ti gledaš na razvoj lige in kakšna je po tvoje prihodnost tega športa pri nas? 


AR: “Sam razvoj lige napreduje vsako leto, sedaj imamo že 9 klubov v Sloveniji in veliko dobrih igralcev. Flag football postaja vse bolj prepoznaven in s tem se povečuje tudi zanimanje za igro pri potencialnih novih članih, ki bi radi začeli s tem športom.”


GH: Veliko športnikov ima pred tekmami določeno rutino, s katero se skoncentrirajo na tekmo, ki je pred njimi. Imaš tudi ti kaj od tega oz. kako se ti pripravljaš na srečanje?  


AR: “Nimam neke posebne rutine pred tekmami, pridem na teren in dam od sebe vse, kar sem se naučil na treningu, če je možno, še več od tega. Drugače pa pred samim srečanjem res ni nekih posebnosti.


Powered by Green Studio.


Loader