Cookie Consent by TermsFeed
Aleš Zakšek je novi trener Enaa Ljubljana Frogs

Aleš Zakšek je novi trener Enaa Ljubljana Frogs

Ljubljana Silverhawks so bili včasih sinonim ameriškega nogometa v Sloveniji in power house v Evropi, ki je žal pogorel. Da si Ljubljana zasluži svoje mesto na evropskem zemljevidu ameriškega nogometa je nesporno. Tega projekta smo se v Enaa Ljubljana Frogs lotili skrajno resno. V dolgoročnem projektu, ki ga je sestavil naš upravni odbor, bomo poskušali iz pogorišča spisati pravljico.


Za to, da sta Ljubljana in Slovenija vedno ustvarjali vrhunske športnike v ameriškem nogometu, ni potrebno izgubljati besed. Tako na Merlinu sloni veliko breme, da s svojim "prijateljem" ljubljanskim zmajem le-te omenjene športnike prebudita iz zimskega spanja in jih prepričata v novo pravljico, ki je še nepopisan list papirja.


Enaa Ljubljana Frogs je klub z dolgoročno vizijo. Prvi košček v mozaiku je Aleš Zakšek, ki bo prvi flag football trener v Evropi, v katerega se bo vlagalo pridobljena sponzorska sredstva, s katerimi se bo lahko nenehno izobraževal na tem področju. Kot športni trener je diplomiral na Fakulteti za šport v Ljubljani in bo za svoje opravljeno delo prejel plačilo na mesečni ravni (po naših informacijah v Evropi še ni nobenega plačanega trenerja za ta šport).


Glavni cilj kluba je, da dvignemo raven naše igre na višjo stopničko in napadamo ter osvojimo evropski prestol. V naslednjih tednih sledi intenziven recruting, s katerim bomo zakrpali vrzel, nastalo z odhodom nekaterih igralcev, ki so si poiskali nov življenjski izziv. V Enaa Ljubljana Frogs verjamemo, da se v Ljubljani in Sloveniji skriva 20 igralcev, ki so zmožni konkurirati na evropski in svetovni ravni ter morebiti tudi na olimpijskih igrah leta 2028 v Los Angelesu.


“Ljubljana Frogs je mlada ekipa, ki pa je že dosegla vidne rezultate v slovenskem flag football prostoru. Z željo, da se dosedanje lepe rezultate še nadgradi - tako na domači, kot na tujih zelenicah, se z veseljem pridruzujem ekipi v vlogi glavnega trenerja. Ni skrivnost, da bo moj glavni cilj, da skozi trdo delo, visoko disciplino in brezpogojno spoštovanje, dosežemo nivo igranja, ki nam bo omogočil, da se že v letosnji sezoni dostojno merimo z največjimi evropskimi ekipami. Zavedam se, da naš glavni cilj, osvojitev naslova državnega prvaka, ne bo preprosto doseči, saj je v slovenskem prostoru namreč kar nekaj mostev, ki so v preteklih letih pokazala izjemno visok nivo igranja. Med slednjimi bi izpostavil tako Kranjske Jazbece kot tudi Novomeške Knightse. Izjemen napredek v igri so pokazali tudi Domžalski Tigersi, ki so postali izjemno dobra ekipa.


Čaka nas torej veliko dela, da dosežemo zastavljene cilje, kateri pa so, ob dobrem delu in morda kančku športne sreče, vsekakor dosegljivi. Na srečo imamo v tem trenutku lep nabor zelo kvalitetnih igralcev na vseh igralnih pozicijah. Govorim o igralcih, ki so ogrodje našega moštva in že nekaj let prikazujejo, da gre za vrhunske športnike! Nekateri izmed njih so igrali tudi klasično različico ameriskega nogometa, kar po svoje priča tudi o tem, da je tekmovalni flag football že postal zelo tekmovalen sport.Počaščen sem, da sem dobil priložnost voditi takšno ekipo in verjamem, da nam bo uspelo doseči zastavljene cilje,” je povedal trener Zakšek. 

Loader