Cookie Consent by TermsFeed
Bor Lenarčič bo branil našo mlako v 2021.

Bor Lenarčič bo branil našo mlako v 2021.

GH: Na svoji prvi tekmi si proti aktualnim državnim prvakom zabeležil prestreženo podajo, v nadaljevanju sezone pa svoje predstave konstantno nadgrajeval. Kako je dober začetek na debiju vplival nate in na tvoje predstave v nadaljevanju sezone? 


BL: “Prva tekma je bila glede na pomanjkanje izkušenj in težavnost nasprotnika res kar solidna. Čeprav sem izkušen v ekipnih športih je bilo vseeno prisotne nekaj nervoze na začetku sezone, ampak je tudi ta iz turnirja v turnir izginjala. Po eni strani je dobra predstava in interception proti Jazbecem na prvi tekmi dobro vplivala na mojo samozavest, ampak po drugi strani dvignila moja pričakovanja glede svojih predstav. Želel sem si doseči več interceptionov v sezoni, zato sem bil na neki točki v sezoni precej razočaran, ampak k sreči imamo v ekipi nekaj izkušenih vodij, ki so mi zelo dobro pomagali pri tem. Nato so se začele predstave izboljševati in mislim, da sem zelo dobro stopnjeval formo, katere višek bi prišel na zadnjem turnirju v Domžalah, ki je bil žal odpovedan.”

GH: Pred sezono je bila tvoja želja, da se čim več naučiš o samem športu, nazadnje pa si si s svojimi predstavami izboril mesto na lestvici 100 najboljših igralcev. Kako gledaš na izkupiček v svoji debitantski sezoni in kje misliš, da si tekom sezone najbolj napredoval?


BL: “Z izkupičkom v svoji debitantski sezoni sem na koncu malce razočaran, predvsem z vidika vmesnega padca forme zaradi nekaj nervoze in manjših poškodb. Želel sem si doseči več interceptionov, kar je eden mojih glavnih osebnih ciljev za naslednjo sezono, izboljšati ta element igre. Sem pa zelo zadovoljen s svojim napredkom tekom sezone v nestatističnih vidikih igre, mislim da sem zelo napredoval v razumevanju igre in pa v decision-makingu, za kar se lahko zahvalim tako soigralcem, z Aljošo Kousom na čelu in pa našemu lanskemu trenerju Alešu Makucu.”

GH: Kot veliko tvojih soigralcev, si se tudi ti s flag footballom prvič resneje seznanil v letu 2020. Kateri element igre ti je na začetku predstavljal največ težav oz. kje si se znašel brez težav? 


BL: “Ker sem pred flag footballom treniral tako košarko kot nogomet, kjer v obrambi večino časa spremljaš žogo mi je bilo na začetku v flagu tuje, ker velik del pokrivanja igralcev izvajaš s hrbtom obrnjenim proti žogi. Precej dobro pa sem se znašel pri puljenju zastavic, to mi na srečo res ni delalo prevelikih težav.”

GH: Na svojem položaju predstavljaš velik potencial, ki ga nekateri ocenjujejo kot primernega tudi za reprezentančno raven. Ali takšne ocene zate predstavljajo dodaten pritisk, ki prihaja skupaj z visokimi pričakovanji za drugo sezono v SFFL?

BL: “To so kar optimistične ocene mojega potenciala, ampak upam, da teh ljudi ne razočaram (smeh). Takšne ocene so seveda nek dodaten pritisk, ampak zame te predstavljajo dodatno motivacijo, zato upam, da mi bodo samo pomagale pri doseganju teh visokoletečih ciljev. Sem pa vedno sam svoj največji kritik, saj imam zase postavljene zelo visoke cilje.”

GH: Ekipa Frogsov je znana po odličnem ekipnem vzdušju in povezanosti, ki se kaže tako na, kot tudi izven igrišč. V kolikšni meri kemija v ekipi pripomore k igri, še posebej v situacijah, ko igra ne steče?


BL: “Ekipno vzdušje in povezanost sta ključna za doseganje zastavljenih ciljev. Brez tega je uspeh na dolgi rok praktično nemogoč. V naši ekipi nam je to večino časa šlo odlično, predvsem kadar smo kazali dobre igre. Je pa še vedno prostor za napredek ravno v situacijah, ko igra ne steče. Bi pa rad pohvalil odnos celotne ekipe in vzdušje na zadnjem turnirju v Kočevju, kjer smo res prikazali povezanost in odlično kemijo tudi na tekmi proti Tigersom, na kateri so nam zadali naš najhujši poraz.”

GH: Igraš v obrambi, na poziciji defensive backa. Če bi se lahko preizkusil v katerikoli drugi vlogi na igrišču, katera pozicija bi to bila in zakaj?  


BL: "Ker sem bil na košarkarskem igrišču vedno zadolžen za doseganje točk, imam to še vedno zelo močno vtisnjeno v svoj tekmovalni športni duh. Zato bi se z veseljem kdaj poskusil tudi v vlogi wide receiverja."

GH: Poleg flag footballa si sicer tudi velik ljubitelj košarkarske lige NBA. Katera je tvoja najljubša ekipa in kakšen je tvoj »early prediction« za letošnji finale? 


BL: “Odkar je na parket v Chicagu stopil Derrick Rose sem strasten navijač Chicago Bullsov, na žalost v zadnjem času ni prav dosti razlogov za veselje ob spremljanju njihovih rezultatov (smeh). Moj early prediction za finale bi bil LA Lakers proti Milwaukee Bucksom. Zadnji čas, da Bucksi spravijo skupaj še nek rezultat v playoffih.”


Powered by Green Studio.


Loader