Cookie Consent by TermsFeed
Darko Mićić bo branil našo mlako v letu 2021

Darko Mićić bo branil našo mlako v letu 2021

GH: Sezono si končal z odlično statistiko, s katero si si prislužil 8. mesto med vsemi igralci in igralkami, postal pa si tudi najboljši posameznik Frogsov. Kaj takšni individualni dosežki pomenijo tebi, in ali bo to vplivalo nate v naslednji sezoni, kjer bo pritisk po podobni, če ne celo boljši, statistiki?

DM: “Takšni dosežki mi pomenijo veliko, saj nisem pričakoval, da bom prišel tako daleč, sploh pa v prvi sezoni z ekipo Frogs. Omenjeni dosežki bodo vplivali le malo, saj bi si želel doseči boljše rezultate, kot si to želi vsak igralec.”

GH: Si najmlajši član Frogsov, na poziciji podajalca pa hkrati tudi poveljnik napada. Kako se soočaš s tem pritiskom, ki ga ta položaj prinaša oz. ali to kakorkoli vpliva na tvojo igro?

DM: “Pritisk je velik, saj s svojimi dejanji vplivam tudi na vse druge igralce. Na igro samo pa ne vpliva, saj menim, da smo vsi enakovredni v ekipi.”

GH: Takrat še v dresu Wild Hogsov si pridobil tudi mednarodne izkušnje z igranjem na turnirjih v tujini. V kolikšni meri ti omenjene izkušnje pridejo prav proti sedanjim nasprotnikom v SFFL?

DM: “Bolj malo, saj takrat nisem igral na poziciji podajalca. Je pa odlična izkušnja igrati proti močnejšim ekipam”.

GH: Ko si prvič izvedel za flag football, kaj te je pri športu najbolj navdušilo, da si se odločil zanj?

DM: “Ko sem prvič izvedel za flag football, me je najbolj spomnilo na ameriški nogomet (tackle), saj je to šport, ki sem ga občudoval kot majhen deček, še posebej, kadar se zabijajo in podirajo drug drugega. Nisem pa takrat vedel, da to obstaja tudi v Sloveniji in ko sem od sošolcev slišal, da je ta šport tudi pri nas,  sem hotel čim prej začeti trenirati.”


GH: V lanski sezoni si igral tudi na položaju cornerbacka v obrambi, letos pa si se osredotočil zgolj na podajanje. Kakšna se ti je zdela igra v obrambi in ali kdaj pogrešaš igranje na tej poziciji?

DM: “Igra v obrambi se mi je zdela zabavna. saj, ko enkrat razvozlaš, kako obramba deluje ni tako težko. Igranje v obrambi včasih zelo pogrešam, saj sem bil kar dober v njej, ampak sedaj je čas, da se osredotočim na pozicijo podajalca.”

GH: Ob prestopu v Ljubljana Frogs in selitvi v prestolnico zaradi šolanja, je razumljivo, da si se soočal tudi s težavami pri prilagajanju na novo situacijo. Kako si se spopadel s tem in kako zelo so ti pri tem pomagali novi soigralci pri Frogsih?

DM: ”Pri tem so mi soigralci zelo pomagali, saj mi nudijo veliko možnosti in želijo pomagati na vsak način. Mislim, da bi bil vsak vesel, da ima lahko takšne soigralce.”

GH: Tvoja največja vzornika med poklicnimi NFL podajalci sta Drew Brees in Matthew Stafford. Koga bi raje izbral v zaključku tekme, da bi tvoji ekipi prinesel zmago in zakaj?

DM: “Matthew Stafford, ker je zelo pameten in izkušen igralec, ki ima veliko talenta in bi lahko pomagal priboriti zmago v naši ekipi.”


V sodelovanju z Green Studio.


Loader