Cookie Consent by TermsFeed
ENAA Ljubljana Frogs zasedle 2. mesto v Slovenska flag football liga

ENAA Ljubljana Frogs zasedle 2. mesto v Slovenska flag football liga

V naši tretji sezoni obstoja, smo Ljubljana Frogs v Slovenska flag football liga osvojili drugo mesto. V sezono smo vstopili okrepljeni na vseh pozicijah, vseeno pa smo v prvi turnir vkorakali preveč ležerno in sezono pričeli z dvemi porazi v prvih dveh tekmah. Prvo tekmo sezone smo izgubili proti Novem mestu Knights, ki so nas premagali z rezultatom 32:20. V drugi tekmi smo igrali proti krvnikov iz polfinala Domžale tigers in visoko izgubili z rezultatom 34:12. V drugem krogu smo se prvo tekmo pomerili z Ajdovščino Gladiators in to tekmo visoko premagali tekmece z rezultatom 46:7, v naslednji tekmi pa smo pričakali aktualne državne prvake. Jazbeci so prikazali svojo moč in nas visoko odpravili z rezultatom 45:12. V tretjem turnirju, smo nekako dvignili raven naše igre. Prvo smo premagali večne tekmece Kočevje Wild Hogs z rezultatom 46:31, drugo tekmo Blackminerse z rezultatom 46:19, tretjo tekmo pa smo tesno izgubili z rezultatom 30:27 proti Domžale Tigers in tako pred pavzo SFFL-ja odšli s tremi zmagami in štirimi porazi. V lanski sezoni flag football-a smo po koncu rednega dela imeli 11 zmag in zgolj dvemi porazi. 


V drugi del sezone je prispel izgubljena Žaba Ivan Caballero Collado, ki je v Ljubljano prispel iz Španije. Flag football igralec je svoje znanje nabiral v Barceloni pri ekipi Uroloki. Napredek v naši igri je bil instanten. Prvo tekmo smo odigrali proti Kranjskim jazbecom, ki so sicer prišli nekoliko okrnjeni, zmago z rezultatom 25:23 pa smo odnesle Žabe. Drugo tekmo četrtega turnirja smo odigrali proti Ajdovščini Gladiators, ki smo jo dobili z rezultatom 34:7. V petem in zadnjem krogu smo se pomerili proti Kočevje Wild Hogs, ki smo jo premagali že šestič zapored, rezultat ob koncu tekme 48:13. Nestrpno smo pričakovali tekmo proti Novem mestu Knights. V tekmo smo vstopili polni elana in Novomeščane odpihnili z rezultatom 42:21. V zadnji tekmi turnirja smo Velenju Black minersom (kamor po letošnji sezoni odhaja naš zdaj bivši trener) ter jih premagali 60:30. 


Na finalni turnir smo se tako odpravili polni upanja na prvo osvojeno kolajno. Po rednem delu smo zasedali četrto mesto kar je bilo dovolj, da se prvo tekmo pomerimo proti peto uvrščeni ekipi Kočevje Wild Hogs. Tekma se je končala z rezultatom 34:0 v našo korist, kar pomeni, da smo nasprotnike premagali še sedmič zapored in zabeležili svoj prvi “shutdown”. V polfinalu so nas pričakali Novo mesto Knights. Ekipa, ki nas je lani premagala v tekmi za tretjo tekmo, pa tudi pokazali svojo moč v prvi tekmi. Če bi nas pred tekmo povprašali o rezultatu, se nam ne bi sanjalo. Tekmo smo končali z zmago kar 59:26, kar pomeni kar 33 točk razlike. V finalu so svojo premoč prikazali Krajnski jazbeci, ki so v zadnjih štirih sezonah slovenske flag football lige osvojili kar štiri naslove državnih prvakov. V obrambi smo imeli preveč napak, ki jih je napad Jazbecev izkoriščal v svoj prid. Tekmo smo izgubili z rezultatom 47:37 in tako osvojili prvo medaljo v zgodovini kluba. Srebrno. Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem sponzorjem in podpornikom, ki so nas podpirali pri tem uspehu. 


Loader