Cookie Consent by TermsFeed
Odlični Frogsi prizadejali četrti poraz Knigtsov

Odlični Frogsi prizadejali četrti poraz Knigtsov

Powered by: Ramda
V drugi tekmi dneva smo se pomerili proti aktualnim podprvakom OMP Knights Novo mesto. Knightsi so na turnir pripotovali nekoliko okrnjeni, s šestimi igralci in brez standardnega člana Davorina Štravsa. Prvo tekmo dneva so odigrali proti Ljubljana Killer beesom in jim dovolili zgolj 6 točk. S prvo tekmo so napovedali boj za najvišja mesta. V drugi tekmi smo jih pričakali sami. Če bi nas nekdo vprašal, če lahko napovemo rezultat oziroma če bo po zadnjem sodniškem pisku nastal tak rezultat, bi lahko samo sanjali.
Dosedaj so Novomeščani v vsej zgodovini Slovenska Flag Football Liga izgubili zgolj trikrat, vse tri izgubljene tekme pa so imeli proti Kranjskim Jazbecem, v sezoni 2019 in sezoni 2020.
08.06.2019 SFFL 2.krog -> OMP Nights 27 : 32 Jazbeci (-5)
23.08.2020 SFFL 3.krog -> Jazbeci 34 : 33 OMP Knights (-1)
10.10.2020 SFFL 6.krog -> OMP Knights 25 : 38 Jazbeci (-13)
Sodniški met kovanca nam je namenil prvi napad. V tej tekmi se je več kot očitno videlo kaj pomeni, če napad igra brez napak, saj smo vse drive, ki smo jih meli konvertiral v točke. Naša obramba je igrala tudi na visokem nivoju, največjo zaslugo pa je treba pripisati našemu visokemu blizterju #28 Žan Luka Cegnar, ki je onemogočal igranje svoje igre enemu najboljših podajalcev na našem področju #12 Tadeju Travnikarju. Cegnar je v svoj konto vpisal 2 tackle-a, 4 forced incompletions (ko QB namenoma vrže žogo v tla) in 2 forced INT. Drugi blitzer #32 Blaž Hrušovar je vpisal sack. #3 Bor Lenarčič je imel 5 tacklov, #4 Dejan Godec 3, #25 Žiga Strgar prav tako 3, #15 Rj Williamson tackle in prestreženo podajo, kapetan obrambe #31 Aljoša Kous pa je imel 3 tackle in tudi prestreženo podajo.
Napad je deloval več kot suvereno. Podajalec #9 Darko Mićić je verjetno odigral tekmo kariere, saj je podal za 6 touchdownov, enega je pritekel, imel pa je tudi 6 konverzij za PA1 in 1 konverzijo za PA2. #10 Aleks Bordon je imel nekaj ujetih žog in PA1. #15 Williamson je zapisal 2 prejeta TDja. #20 Klemen Repnik, je ujel TD, kapetan napada #23 Žan Ocvirk je imel super tekmo z dvemi ujetimi TDji, 4 PA1 in 1 PA2. Center #24 Lucijan Semprimoznik je ujel TD in PA1 in tako napovedal boj za najboljšega centra tedna v ligi, saj je po dveh tekmah na svojem kontu imel 3 TDje in 2 PA1.
Nismo uspeli pridobiti statistike nasprotne ekipe, vemo pa, da je
edini prejeti zadetek za nasprotno moštvo dosegel #27 Luka Vavžik. V obrambi je dobro in rutinirano odigral #13 Denis Pugelj, ki je imel verjetno največ tacklov v ekipi novomeščanov. #52 Jan Lajkovič je kazal svojo požrtvovalnost s flag pulli.
Pred koncem prvega polčasa se je po trku z našim igralcem poškodoval #27 Luka Vavžik, ki je tekmo žal moral predčasno zapustiti zaradi poškodbe na obrazu. V imenu kluba se Lukatu zaradi nastale situacije iskreno opravičujemo in mu želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev na flag football zelenice. Verjamemo, da igralcem Knighstov zaradi situacije ni bilo najlažje, saj so ostali zgolj s petimi igralci in se zato tudi zahvaljujemo za fer borbenost in profesionalizem do zadnjega piska.
Če smo slišali prav, so Knightsi v zadnji tekmi dneva ugnali Tigers oranžne in tako dan končali z rezultatom 2 dvema zmagama.
Loader