Cookie Consent by TermsFeed
Frogsi prizadejali prvi poraz V SFFL dvakratnim prvakom Jazbecem

Frogsi prizadejali prvi poraz V SFFL dvakratnim prvakom Jazbecem

Sponzor: Ramda
Zadnjo tekmo rednega dela Slovenske Flag Football lige smo odigrali proti Kranjskim Jazbecem. Če so nas v prvi tekmi Jazbeci “povozili” in se nadejali, da bo tudi to tekmo tako, se je uštel marsikdo, vključno z nami. Čeprav so Jazbeci pripotovali zgolj z devetimi igralci in manjkajočimi glavnimi igralci (Kranjec, Zelnik, Filipovič, Koncilja), so pred nami odpravili Knightse v zadnjih sekundah, s čimer so dokazali, da še kako računajo na prvo sezono brez poraza.
Kakšni tekmi smo bili priča. Pričeli smo z napadom in hitro pripeljali naš napad do nasprotnikove končne cone, Jazbeci pa so prek Lebarja in njegovih lovilcev hitro odgovorili. Da bodo centimetri in konverzije po touchdownih vplivale na potek tekme, so vedeli vsi gledalci, v ozračju pa se je čutilo tekmovalni naboj. Po obrambnem penalty-u, je Lebar našel lovilca Grošlja v končni coni in tako je semafor pokazal 6:8 v korist Jazbecev. Do konca tekme smo si izmenjavali vodstvo, vse do zadnjih 30 sekund, ko so Jazbeci imeli zadnji napad in žogo v posesti. Bili smo vsega tri točke v prednosti, Lebar pa je v svojih rokah imel četrti poskus. Žoga je letela na Šilarja, kjer pa se je znašel naš kapetan obrambe Aljoša Kous in preprečil, da bi žoga priromala v roke lovilca Jazbecev. Tako se je posest žoge prenesla na našo stran, ker pa so Jazbeci izkoristili en time out, ni bilo več rešitve in upanja za prvo neporaženo sezono. V tej sezoni smo do sedaj zabeležili zgolj dva poraza in to proti obema serijskima državnima prvakoma, kar je za ekipo, ki obstaja zgolj slabi dve leti, res lep rezultat. Če smo lansko sezono sklenili na 5. mestu z osmimi zmagami in osmimi porazi, smo letos napredovali v deset zmag in zgolj dva omenjena poraza.
Dvoboj dveh podajalcev se je končal v korist našega mladega upa Darka Mićića, ki je na tej tekmi podal za šest touchdown-ov, imel eno konverzijo za eno točko in eno konverzijo za dve točki. Impresiven podatek je tudi, da v primerjavi s prvo tekmo (4 prestrežene podaje) v tej tekmi ni imel niti prestrežene podaje niti sack-a. Na drugi strani je Lebar vrgel eno prestreženo podajo in bil dvakrat žrtev sack-a.
Vsi naši lovilci so se vpisali v statistiko s prejetim touchdownom. Aleks Bordon je ujel enega, RJ Williamson touchdown s konverzijo za dve točki, Klemen Repnik je ujel žogo na svojih petih jardih in pretekel celo igrišče dosežen zadetek, kapetan napada #23 Žan Ocvirk pa je vpisal touchdown in konverzijo za eno točko.
Največ touchdown-ov na tej tekmi je imel #24 Luc Semprimožnik z dvema ujetima touchdown-oma in impresivnimi devetimi na celem turnirju.
V obrambi smo delovali suvereno in kompaktno. Največji vpliv na potek tekme sta definitivno imela oba blitzerja, Blaž Hrušovar, ki mu je kar dvakrat uspel sack Lebarja in s tem uspel izpuliti zastavico pred izmetom prav vsem podajalcem v SFFL ter Žan Luka Cegnar, ki sicer to tekmo ni vpisal statističnega podatka, je pa s svojimi dolgimi rokami oviral nasprotnega podajalca.
Kapetan obrambe Kous je imel na prvi liniji sedem tacklov in dokazal, kako lahko s svojo prezenco moti napad, kadar igra svojo primarno pozicijo. Žan Ocvirk je vpisal štiri tackle, Strgar, Williamson in Mićić so vsi vpisali po dva tackle-a, medtem, ko je #4 Dejan Godec vpisal en tackle. 18 tacklov, dva sack-a in prestrežena podaja so bili dovolj, da smo iz te tekme odšli kot zmagovalci.
“Ne glede na manko igralcev pri Jazbecih smo vedeli, da nas čaka peklenska tekma. Uspelo nam je odmisliti debakel s prve tekme, naredili smo nekaj popravkov, tako v napadu kot v obrambi, in na koncu se nam je to obrestovalo. Obramba je uspešno »odrezala« najboljša igralca Jazbecev, Šterna in Grošlja, blitz pa je uspešno vršil pritisk na njihovega podajalca. Tudi napad je začel in nadaljeval suvereno, za razliko od prve tekme. Celotno tekmo smo se izmenjevali v vodstvu, a na koncu nam je uspelo vknjižiti prvo zmago proti Jazbecem in jim zadati edini poraz v letošnji sezoni,” je povedal trener Aleš Makuc.
Tako se obeta še bolj zanimiv boj za naslov prvaka, za katerega je veljalo, da bodo Jazbeci gladko osvojili naslov državnih prvakov že tretjo leto zapored.
Loader