Cookie Consent by TermsFeed
Spodbujanje uspeha: Pomembna vloga 6D prehrane za igralce flag footballa Enaa Ljubljana Frogs

Spodbujanje uspeha: Pomembna vloga 6D prehrane za igralce flag footballa Enaa Ljubljana Frogs

Pri doseganju vrhunskih rezultatov v flag footballu in ostalih športih sta spretnost in atletičnost bistvenega pomena, vendar sta le del enačbe. Da bi dosegli najboljše rezultate, morajo igralci flag football-a dati prednost prehrani, pri čemer imajo načela 6D Nutrition ključno vlogo pri uspešnosti športnikov Ljubljana Frogs. 


Laprimafit in Ljubljana Frogs tesno sodelujeta, za potrebe igralcev flag football (in ostalih športnikov) pa ponujamo 20-odstotni popust. Vpišite kodo FROGS20. 

6d-sports-nutrition-ultra-gel-caffeine-blackcurrant-1400x1400.jpg


Med intenzivnimi flag football tekmami je naše telo podvrženo velikim telesnim naporom. Dobra prehranska strategija lahko igralcem zagotovi potrebno gorivo in hranila za optimalno zmogljivost brez krčev in učinkovito okrevanje. Ultra geli + kofein vsebujejo 45 g ogljikovih hidratov iz posebne matrice ogljikovih hidratov v razmerju 1:1. Ta matrica ogljikovih hidratov je sestavljena iz maltodekstrina in fruktoze. Napredna matrica ogljikovih hidratov omogoča vnos od 90 do 120 g ogljikovih hidratov brez želodčnih težav. Ultra Gel vsebuje tudi 200 mg natrija, ki pomaga pri hidraciji.


6D Sports Nutrition - Energy Cake-1400x1400.jpg


https://www.laprimafit.com/vzdrzljivost/energijske-ploscice/6d-sports-nutrition-energy-cake


6D nutrition uporabljamo zato, ker presega preprosto štetje kalorij in se osredotoča na šest ključnih dimenzij: kakovost, količino, čas, pogostost, pripravo in pozornost. Za igralce flag footballa je ohranjanje pravilne prehrane med igrami ključnega pomena za trajno raven energije in boljšo zmogljivost. Vsaka ploščica vsebuje 31 g ogljikovih hidratov iz glukoze in fruktoze v razmerju 2:1. Zaradi razmerja 2:1 lahko telo absorbira do 90 g ogljikovih hidratov na uro. 6d Sports Nutrition Energy Cake je okusna energijska ploščica za hitro oskrbo z ogljikovimi hidrati in natrijem pred in med vzdržljivostnimi športi.


Poleg ustrezne športne pijače so energijske ploščice in geli pogosto ključnega pomena za hitro in lahko prebavljivo oskrbo z energijo med (vzdržljivostnimi) športi. Ploščice z visoko vsebnostjo beljakovin, maščob in vlaknin upočasnijo praznjenje želodca in s tem hitrost absorpcije želenega vira energije (ogljikovih hidratov) med treningom ali tekmovanjem. Poleg tega takšne ploščice pogosto povzročajo občutek sitosti in prebavne težave.

6D Sports Nutrition - Isobuffer Sports Drink-1400x1400.jpg

https://www.laprimafit.com/vzdrzljivost/izotoniki/6d-sports-nutrition-isobuffer


Kakovost hrane ima pomembno vlogo pri zagotavljanju hranil, ki jih telo potrebuje za proizvodnjo energije, obnovo mišic in splošno okrevanje. Igralci si lahko zagotovijo potrebne vitamine, minerale in antioksidante za podporo svojih športnih prizadevanj, če se osredotočijo na polnovredno, nepredelano hrano. Zakisanost mišic povzroča utrujenost mišic med kratkotrajnimi, visoko intenzivnimi ali dolgotrajnimi vzdržljivostnimi dejavnostmi, kot so kolesarske dirke, flag football tekme, maratoni in druge. Pri teh dejavnostih je pomembno čim bolj omejiti stopnjo zakisanosti mišic. Kolesarji potrebujejo močne noge za zaključne šprinte ali napade na vzpone. Igralci flag football-a na tekmah izvajamo različne kratke ali dolge šprinte. (okoli 40-50 na tekmo, tri tekme na dan).  Da bi omejili zakisanost, je treba ustrezno prilagoditi prehransko strategijo.

6d Sports Nutrition Beta Alanine Carnosyn-1400x1400.jpg

https://www.laprimafit.com/regeneracija/aminokisline/6d-sports-nutrition-beta-alanin-karnozin


Količina in čas obrokov sta prav tako ključnega pomena za nogometaše. Uravnoteženi obroki pred in po tekmi ter strateško izbrani prigrizki lahko pomagajo ohranjati raven energije, preprečujejo utrujenost in podpirajo obnovo mišic. Poleg tega priprava hrane in premišljeno prehranjevanje še dodatno izboljšata prebavo, absorpcijo hranilnih snovi in splošno dobro počutje.  Študije so pokazale, da dolgotrajna uporaba zdravila CARNOSYN® beta-alanin poveča zaloge karnozina v mišicah. Dodatek beta-alanina vpliva tudi na izboljšanje zmogljivosti, zlasti med kratkimi visokointenzivnimi napori, ki trajajo od 30 sekund do 10 minut. Za povečanje zmogljivosti zadostuje dnevni odmerek med 3 in 6 g beta-alanina, ki ga je treba jemati vsaj 4 do 8 tednov. Za najboljši učinek pa priporočamo jemanje beta alanina vsaj 10 do 12 tednov. Dolgotrajno jemanje beta-alanina izboljša tudi vzdržljivost.


6D Sports Nutrition - Whey Protein-1400x1400.jpg

https://www.laprimafit.com/proteini/whey-proteini/6d-sports-nutrition-izolat-sirotke


Raziskave so pokazale, da je sinteza mišičnih beljakovin največja po zaužitju 20-40 g beljakovin. Poleg količine beljakovin je zelo pomembna tudi vsebnost Leu v beljakovinskih virih. Pokazalo se je, da je za povečanje sinteze mišičnih beljakovin potrebnih kar 3 g L-Leu. L-Leu ima veliko večji učinek na sintezo mišičnih beljakovin kot katera koli druga aminokislina. To je eden od razlogov, zakaj so beljakovine sirotke najučinkovitejše pri spodbujanju sinteze mišičnih beljakovin po vadbi. Sirotkine beljakovine vsebujejo vse esencialne aminokisline in so bogate z zelo pomembno aminokislino L-Leu. Poleg tega se aminokisline iz beljakovin sirotke najhitreje prebavijo in absorbirajo.

6d Whey Protein je sestavljen iz visokokakovostnega izolata sirotkinih beljakovin z dodanim L-Leu



. En odmerek vsebuje 29 g hitro vsrkljivih beljakovin, 3 g L-Leu, le 1,3 g ogljikovih hidratov in 0,7 g maščob.

Če povzamemo, bi se morali igralci flag football-a zavedati pomena prehrane, 6D Nutrition pa nam omogoča pri optimizaciji naših zmogljivosti in okrevanjem med igrami. S prednostnim obravnavanjem kakovosti, količine, časa, pogostosti, priprave in pozornosti pri izbiri prehrane si lahko igralci zagotovijo potrebno energijo, vzdržljivost in odpornost za odličnost na igrišču. Zato se napolnite z močjo prehrane 6D in dvignite svojo igro flag football-a ali katerega koli drugega športa v nove višave.  

Loader