Cookie Consent by TermsFeed
Intervju z Levom Petukhovom

Intervju z Levom Petukhovom

Objavljamo intervju z novim koordinatorjem napada Levom Petukhovom. 

 

Lev, najprej naj vas pozdravimo kot novo pridobitev naše ekipe. Nam lahko poveste malo svoje izkušnje s flag footballom?

 

LP: “Hvala, ker ste me poklicali! Vse je zelo razburljivo! Pred skoraj 12imi leti sem odigral svojo prvo tekmo brezkontaktne različice ameriškega nogometa, 10 let pa je minilo, odkar sem prvič zaigral kot podajalec. Zadnjih pet let pa se je moj hobi ob koncu tedna spremenil v mojo strast in željo, ko sem začel potovati po Evropi ,kjer sem igral in treniral ta fantastičen šport”, je za uvod povedal simpatični Lev. 

 

Imate doktorat iz ruske zgodovine, kako se vam je flag football zdel kot šport, ki ste ga tako vzljubili? 

 

LP: "Ja, sem zgodovinar, moj poudarek je na ruski zgodovini konec XIX in zgodnjega XX. stoletja, in to, kar se dogaja s flag footballom ima zdaj veliko skupnega s tem, kar se je dogajalo z evropskim nogometom pred sto leti."

 

Kako po vaše napreduje flag football v svetu, od začetka igranja in do sedaj? 

 

LP: “Oh! To desetletje imenujem predvečer prebujanja in prepoznavanja! Da, naš šport je dobro razvit v nekaterih državah, kot so ZDA, Mehika, Kanada, toda Evropa in Azija sta naslednji destinaciji, ki bosta postavili nove mejnike v flag footballu in se pridružile kontinentom, ki širijo ta šport po vsem svetu! Poglejte, kako hitro raste evropsko tekmovanje - Big Bowl, King Bowl, Flagging New year, in upam, da tudi Errea Bowl, ki bo organiziran iz naše strani.”

 

Kje ste vse igrali flag football, da ste nabrali toliko izkušenj?

 

LP: “2009–2015 sem igral samo v Rusiji, leta 2016 pa sem bil prvič na Big Bowlu z Zyuzino Zombies, toda moje potovanje v Glasgow na Flagging New Year 2018 je vse spremenilo! Prvič sem vodil dvojezično ekipo in to je odprlo vrata za igranje Edinburgh Outlaws na Big Bowlu 2018. To je bila moja najboljša flag football izkušnja, uživam pa v vseh vrstah mednarodnega sodelovanja!”

 

Zakaj ste se pridružili ekipi Ljubljana Frogs?

 

LP: “Obožujem izzive! Postati del mlade ekipe, ki postavlja visoke cilje je vse, kar lahko zahtevam od življenja! Všeč mi je pozornost, ki jo ekipa namenja tudi nešportnim stvarem, kot so oblikovanje in “merch”. Zdi se mi zelo profesionalen pristop in želim jim pomagati s svojim znanjem, da bodo blesteli tudi na igrišču."

 

Kakšni so vaši načrti za Žabe v novi sezoni?

 

LP: "Žabam bi rad pomagal, da bi uresničile potencial, ki ga imajo. Vsi posnetki, ki sem jih videl, mi govorijo, da je ekipa na pravi poti in da je treba prilagoditi le nekatere podrobnosti! Še vedno je veliko prostora za izboljšave - hitrejši ali počasnejši tempo, zaporedje klicanja akcij, situacije v rdečih conah - rešili bomo vse!"

 

Kje vidite ekipo v SFFL in nad katerimi igralci ste najbolj navdušeni? 

 

LP: “Slovenske ekipe sem že večkrat videl v Big Bowl-u, King Bowl-u in FNY-jih in vse, kar lahko rečem, da v Slovenski flag football ligi ni slabih ekip! “Mala reprezentanca”, ki je nastopala na Flagging New year je znak kakovosti in tudi Žabe se morajo ujemati s to kakovostjo! Zaenkrat sem osredotočen na mladega Darka, ker ekipe flag football-a živijo in umrejo s svojimi QB-ji. Toda Frogsi imajo solidno skupino igralcev na obeh straneh žoge!"

 

Kakšno je vaše mnenje o preboju flag footballa na olimpijske igre v Los Angelesu 2028? Mislite, da bo flag football postal profesionalni šport?

 

LP: “Flag football ima vso pravico, da se pridruži olimpijski družini! Mislim, da bo naša igra, skupaj z rugby-7, najbolj izboljšan in vznemirljiv šport v razvoju! Profesionalni flag football je pred vrati ,10-15 let in to bo postala resničnost!"

 

In še zadnje vprašanje: kaj želite sporočiti naši bazi oboževalcev?

 

LP: “Imam najljubši stavek iz ameriškega športa - zaupajte postopku! Vse, kar potrebuje mlada ekipa, je zaupanje, podpora in brezpogojna ljubezen.

 

Dobro požalovat, Lev


Powered by Enaa

Loader