Cookie Consent by TermsFeed
Je Flag Football Šport Prihodnosti?

Je Flag Football Šport Prihodnosti?

Je Flag Football šport prihodnosti?

Flag football hitro postaja vse bolj priljubljen po vsem svetu. V Združenih državah je Flag football na drugem mestu po številu igralcev različic ameriškega nogometa. Po podatkih Mednarodne zveze za ameriški nogomet (IFAF) se flag football trenutno igra v 50 državah po svetu. Kljub temu, da je bistveno počasnejši od klasičnega ameriškega nogometa, se za to novo vrsto športa odloča vedno več ljudi. V zadnjem letu se število udeležencev flag footballa lahko primerja s številom udeležencev v ameriškem nogometu. Mednarodna zveza ameriškega nogometa je poročala, da je bilo leta 2011 4,5 milijona sodelujočih v ameriškem nogometu in 2,9 milijona aktivnih igralcev flag footballa.

Ko pogledamo statistiko, kot je npr. povprečna hitrost igralca ali aktivni udeleženci v primerjavi z drugimi športi, flag football ni vključen na seznam. Edini način, da ugotovite, koliko igralcev igra določeno vrsto nogometa, je preko organizacije, ki deluje za to športno zvezo. Na primer iskanja statistike o ragbiju se moramo lotiti pri svetovni ragbi zvezi.

Kako zelo bo flag nogomet pridobil na prepoznavnosti? Bo to le nekaj igralcev ali bo šport postal bolj razširjen? Z napredkom, ki prihajajo v svet flag footballa verjamemo, da bo igra kmalu dohitela in po udeležbi celo presegla ameriški nogomet. Flag football namreč hitro pridobiva na številu igralcev in vsako leto iščemo nove člane. Potrebujemo več igralcev, da se pridružijo in uživajo v športu ter gradijo prepoznavnost. Potrebujemo tudi trenerje, da lahko športnikom omogočajo, da se naučijo novih veščin in napredujejo kot igralci v svoji ekipi.

Kako se lahko vključi več ljudi? Čeprav flag football postaja vse bolj prepoznaven, je še vedno veliko ljudi, ki o tem niso slišali ničesar ali pa vidijo le slike igralcev, ki držijo pokal lige NFL. Prihodnost IFAF-a in flag footballa bo zagotovo zanimivo spremljati še vrsto let.

Pridružite se ERREA Ljubljana Frogs in nam pomagajte narediti flag football priljubljen šport! Nahajamo se v Sloveniji.


Loader