Cookie Consent by TermsFeed
Limerick Irska je lokacija za izvedbo Evropskega prvenstva v Flag football-u

Limerick Irska je lokacija za izvedbo Evropskega prvenstva v Flag football-u

Turnir bo potekal na Univerzi v Limericku od 18. do 20. avgusta, udeležilo pa naj bi se ga 640 športnikov iz 32 ekip iz 16 držav. To je velika priložnost, da Limerick mednarodni skupnosti predstavi svoje neverjetne zmogljivosti in gostoljubnost. Eden od narodov bo, upajmo, tudi Slovenija, in upamo, da bo nekaj Frogsov igralo na najvišji ravni v evropskem brezkontaktnem ameriškem nogometu t.i. Flag football. 

Zveza za Ameriški nogomet Irska je dobila ponudbo za dogodek pri IFAF ob podpori UL Conference and Sports Campus, Shannon Region Conference and Sports Bureau, Failté Ireland ter Limerick City and County Council. To je bilo skupno prizadevanje, ki je pokazalo močna partnerstva, ki obstajajo v Limericku.

"V okviru naše vizije za leto 2028 je rast Flag football-a strateška dejavnost Mednarodne zveze ameriškega nogometa," je dejal Pierre Trochet, predsednik IFAF. Povedal je še, da je "bistveno, da partnerji, kot je ameriški nogomet na Irskem, organizirajo dogodek mednarodnega razreda, na katerem se predstavi najboljše v flag football v Evropi".

Flag football je brezkontaktna različica ameriškega nogometa, pri kateri se spopadi izvajajo tako, da se odtrga zastava, ki jo nosijo vsi igralci. Je hiter, dinamičen in spreten šport, zato ga je zanimivo spremljati. Evropsko prvenstvo v Flag football bo sestavljeno iz ženskega in moškega programa, najboljše nacionalne ekipe pa se bodo potegovale za naslov evropskih prvakov.

Igralci in njihovo spremstvo bodo v tednu turnirja bivali v Limericku in okolici, kar bo za regijo pomenilo veliko gospodarsko spodbudo, ocenjeno na 1 milijon evrov. To bo odlična priložnost za gostinski in turistični sektor v Limericku, da predstavita svojo ponudbo številnemu mednarodnemu občinstvu.

Župan mesta in okrožja Limerick, Daniel Butler, je ob tej objavi dejal: "Sposobnost Limericka, da privabi tako prestižno prireditev, potrjuje naš ugled pri organizaciji velikih mednarodnih športnih prireditev. Pri tem so ključnega pomena naš pristop k sodelovanju, odlični objekti in priznana gostoljubnost. Čestitam vsem, ki so sodelovali pri uspešni kandidaturi. Gostovanje velikih mednarodnih športnih prireditev ima za Limerick milijonske gospodarske učinke in bo močno spodbudilo gostinski, turistični in maloprodajni sektor v regiji. Upamo, da bodo vsi, ki bodo prišli, ostali in uživali v čudovitih destinacijah na našem pragu."

Zadnje evropsko prvenstvo je bilo leta 2019 odigrano v Izraelu in ameriški nogomet Irska je počaščena, da bo imela priložnost gostiti ta prestižni dogodek. Aidan Maguire, predsednik ameriškega nogometa na Irskem, je dejal: "Predsednik ameriškega nogometa na Irskem je dejal, da je treba v tem primeru izvesti naslednje tekmovanje: "Z velikim navdušenjem lahko napovemo, da bo Irska avgusta 2023 gostila evropsko prvenstvo v nogometu z zastavo na Univerzi v Limericku.

"Flag football  je na Irskem hitro rastoč šport in ponosni smo, da bomo lahko preostali Evropi predstavili najboljše irske nogometne panoge. Veselimo se, da bomo v Limericku pozdravili mednarodno skupnost na turnirju, ki bo zagotovo fantastičen."

Ljubljanske žabe se veselimo, da si ZANS prizadeva uveljaviti možnost tekmovanja na najvišji ravni flag footballa in upamo, da bo nekaj žab tekmovalo in skušalo domov prinesti medaljo. 
Loader