Cookie Consent by TermsFeed
Ljubljana Frogs Flag football končujemo Week 1 SFFL z dvemi zmagami in porazom

Ljubljana Frogs Flag football končujemo Week 1 SFFL z dvemi zmagami in porazom

V prvem tednu Slovenske flag football lige je naša ekipa Ljubljana Frogs odigrala precel razburljiv niz tekem. Odigrali smo tri tekme in uspeli vknjižiti dve zmagi in en poraz.

Na prvi tekmi smo se pomerili z ekipo Murska Sobota Storks, ki je novinec v ligi. Čeprav smo vrgli pet prestreženih podaj, smo prikazali nekako dobro predstavo in slavili na koncu z rezultatom 40:0. Z novim podajalcem (quartertback), novim trenerjem in novim sistemom, smo želeli začeti nekoliko bolje, brez zarjavelosti, vendar je del našega športa tudi to, da mora pet igralcev opraviti svoje delo, da lahko eden doseže zadetek v končni coni. Potrpežljivost je tisto, kar potrebujemo za dosego enega cilja. Zmage na Playoffih. 

Žal je bil naš zmagovalni niz kratkotrajen, ko smo se na drugi tekmi pomerili z aktualnimi prvaki Kranjskimi Jazbeci. Čeprav je naši obrambi uspelo ustaviti pet napadov Jazbecev, s tremi prestreženimi podajami novega podajalca Roka Žlajpaha, smo celo uspeli doseči pick-six, nismo mogli slediti njihovemu napadu. Končni rezultat je bil 44:14 v korist Jazbecev, razočaranje je bilo na mestu, a odločeni, da jim zagrenimo pohod na nov pokal. Še vedno je to boljši rezultat, kot smo ga dosegli na Slovenskem flag football cupu, kjer smo ostali brez zadetkov, vendar ima naš napad še veliko prostora in časa, da se prilagodi obrambi Jazbecev. 

Napad pa je to tudi storil že v naslednji tekmi! Na zadnji tekmi Week 1 smo se pomerili z ekipo Lazar Wild Hogs. To je bila za nas tekma z znanim nasprotnikom, saj smo proti njim nadaljevali niz neporaženosti in ga podaljšali na osem zaporednih tekem. Zaradi dobre igre celotne ekipe nam je uspelo doseči še eno prepričljivo zmago s 40:13.

Na splošno je bil prvi teden za nas mešan, vendar smo dokazali svojo odpornost in odločnost. Proslavili smo dve zmagi in ugotovili, na katerih področjih se moramo izboljšati. V nadaljevanju sezone bomo še naprej trdo delali in si prizadevali za uspeh v Slovenska flag football liga

Prihodnji konec tedna se bomo pomerili z velenjskimi Black Miners (3-0), novomeškimi Knights (2-1) in ajdovskimi Gladiatorji (0-3). V juniju nas čakata še 2 turnirja potem pa se pričnejo priprave na September. 
Loader