Cookie Consent by TermsFeed
Kratek povzetek drugega tedna Slovenske flag football lige

Kratek povzetek drugega tedna Slovenske flag football lige

V drugem tednu naše slovenske flag football lige smo se z ekipo Ljubljana Frogs pomerili s tremi različnimi nasprotniki.

Naša prva tekma je bila težka in se je končala z visokim porazom proti ekipi Velenje Black Miners. Končni rezultat je bil 13:45, Black Minerse je vodil naš nekdanji trener Makuc, ki se je pridružil njihovi ekipi, pa so prevladovali celotno tekmo. Karsten Opraus, podajalec (quarterback) za Black Miners, je vse navdušil s sedmimi touchdowni. Kljub zahtevnim okoliščinam nam je uspelo doseči zadetek po zaslugi Aleksa Bordona (prav tako sack) in Marcela Medveška, ki sta zabeležila po en touchdown. Gašper Bajt je vrgel dva touchdowna, vendar je prav tako imel en sack. Kous Godec dinamični dvojec v obrambi (lani sta skupaj dosegla več kot 100 spuljenih zastavic) je na celotni tekmi skupaj zbral le pet tacklov.

Če preidemo na drugo tekmo tedna, smo se soočili s tesnim porazom proti Vitezom iz Novega mesta z rezultatom 19:25. Na tej tekmi je podajalec Gašper Bajt vrgel  tri touchdowne in imel le eno prestreženo žogo. Arbanas in Kous sta prispevala po en touchdown in štiri tackle. Bordon je prav tako dosegel en touchdown, Godec pa je dodal pet tacklov. Marcel Medvešek je zabeležil eno točko in dve tackle-a, Cegnar pa je prav tako opravil en tackle.

Na srečo nam je na tretji tekmi uspelo odskočiti z zmago nad Gladiatorji iz Ajdovščine z rezultatom 29:12. To je bil trenutek, ko je zablestel Aleks Bordon, saj je prikazal izjemno predstavo in pomembno vplival na vse vidike igre. Zabeležil je tri sacke (spuljena zastavica preden podajelc "odvrže" žogo), dva touchdowna, dva tackle-a, eno prestreženo žogo in PAT (point after the touchdown) za dve točki (z linije 10 jardov). Bordon je postal edini igralec v naši ekipi, ki mu je uspel tak podvig na eni sami tekmi. Godec je prav tako odigral impresivno tekmo, saj je prispeval osem tacklov in vrnitev prestrežene žoge za touchdown (pick6). Kous je dodal en touchdown, en PA1 in tri tackle. Arbanas je zabeležil dve prestreženi žogi, štiri tackle in eno PA1. Marcel Medvešek je poskrbel za sack, en tackle in točko po podaji. Skupno smo kot ekipa dosegli tri touchdowne, zabeležili štiri prestope, dosegli en pick-six prestope, opravili 21 napadov in imeli štiri žoge.

Čeprav smo na prvi tekmi tega tedna doživeli precejšen poraz, smo na naslednjih tekmah pokazali odpornost in uspeli doseči zasluženo zmago proti Gladiatorjem. Pohvaliti moramo Aleksa Bordona, ki je resnično izstopal kot najboljši igralec tedna. Pokazal je izjemno vsestranskost in spretnost na vseh področjih igre, s čimer je pomembno vplival na naš uspeh. Naša ekipa, ljubljanske žabe, bo v nadaljevanju sezone gradila na nedavnih dosežkih in jo nadaljevala z novo odločnostjo ter močno željo po uspehu.