Cookie Consent by TermsFeed
Mestni derbi SFFL tokrat pripada Frogsom

Mestni derbi SFFL tokrat pripada Frogsom

Prvo tekmo drugega kroga Slovenske Flag Football Lige smo odigrali proti mestnim rivalom Ljubljana Killer Bees. Lani so oba mestna derbija dobili Killer beesi , od tega je bil en dobljen za zeleno mizo, zato smo v tretji mestni derbi vstopili z nekaj dodatne motivacije. Met kovanca je določil, da imajo pravico izbire Killer bees, ki so se odločili, da bodo tekmo začeli z napadom. Takoj v prvem napadu je nasprotni podajalec Marko Novak poizkusil z dolgo podajo, ki pa jo je prestregel RJ Williamson. Tako so naši napadalci stopili na igrišče s polno samozavestjo in hitro povedli.
#9 Darko Mićić je nadaljeval z doseganjem zadetkov v končni coni nasprotnikov. Podal je za 4 touchowne, 2 point after konverziji za eno točko in imel tudi rushing TD. Da se še pozna njegova mladost in neizkušenost, kaže tudi prestrežena podaja Hertla, ko bi lahko žogo preprosto odvrgel na tla ali pa v avt. Svoja prva dva touchdown-a je dosegel novinec #10 Aleks Bordon in nakazal, da je s svojo hitrostjo in sigurnimi rokami lahko pomembno orožje. Center Lucijan Semprimoznik je dosegel touchdown in PA1, medtem, ko je kapetan napada #23 Žan Ocvirk dosegel TD. Imeli smo tudi dva povratnika v naše moštvo, #88 Matic Gerčar je dosegel PA1, medtem ko #1 Alen Radic še išče svojo pot nazaj v statistiko.
Obramba je delovala zanesljivo in agresivno. Na čelu s kapetanom obrambe Aljošo Kousem smo uspeli izničiti lanskoletnega MVP-ja Gregorja Hertla, ki jele redkokdaj v tekmi brez doseženega touchdowna. #4 Dejan Godec je vpisal 6 tacklov, Kous in Žiga Strgar sta jih imela po 5, #3 Bor Lenarčič je vpisal dva tackla in prestreženo podajo, RJ Williamson pa je imel, kot že omenjeno, prestreženo podajo in tackle.
Rezultat ob zadnji piščalki je na semaforju kazal 32:8. Edini touchdown za nasprotno ekipo je dosegel center Filipovič, 2 točki pa sta prišli na račun napake Semprimožnika, saj je žoga iz snapa končala izven igrišča. Dobra tekma, v kateri smo pokazali, česa smo zmožni in v sezono vstopili z rekordom 4-0.
Loader