Cookie Consent by TermsFeed
Matic Gerčar bo tudi v letošnji sezoni nosil dres s številko 88

Matic Gerčar bo tudi v letošnji sezoni nosil dres s številko 88

GH: S svojo višino predstavljaš igralca, ki ga obramba težko pokriva, kar ti je letos pomagalo do izjemnih 17 touchdownov in do 13. mesta med vsemi lovilci in lovilkami. Zaupaj nam svoj pogled na končano sezono, svoj končni izkupiček ter izkupiček ekipe. 

 

MG: "Višina in kilogrami definitivno dosti pripomorejo k moji igri in to poskušam izkoristiti v svoj prid. Glede na izkupiček v letošnji sezoni, mislim, da smo opravili dobro delo za premierno sezono. Seveda bi bilo lahko boljše in vem, da imamo zelo velik potencial, da se izboljšamo kot ekipa in seveda tudi osebno."

 

GH: Pred pridružitvijo k Frogsom si imel ponudbe tudi nekaterih drugih flag football ekip. Ti omenjene ekipe zaradi zavrnitve posvečajo še dodatno pozornost med tekmami oz. se te “lotijo” bolj zavzeto? 

 

MG: "Da, to je res. Bilo je v igri več ekip. Ne bi rekel, da se me te ekipe 'lotijo' bolj zavzeto, ker mislim, da mi vse ekipe posvečajo več pozornosti (smeh). Seveda je to dobro, ker s tem pripomorem ekipi, da imajo moji soigralci v napadu več prostora."

 

GH: Podobno kot tvoj vzornik Dennis Rodman, tudi tebe odlikuje neverjetna borbenost na igrišču. Katere lastnosti bi še izpostavil, da so tvoje najmočnejše orožje pri boju z nasprotnikovo obrambo?  

 

MG: "Dennis Rodman mi je velik idol. Vedel je, kaj je njegovo delo, da pomaga ekipi in to je večinoma opravil z odliko, tako da sam poskušam narediti enako. Pri boju z nasprotniki mi veliko pripomore neustrašnost, ki sem jo pridobil pri nastavljanju glave v golu kot rokometni vratar in pa seveda borba za vsako žogo, ki gre proti meni."

 

GH: Na igrišču obožuješ situacije, kjer te pokriva več nasprotnikovih obrambnih igralcev hkrati. Te težavnost takšnih situacij dodatno motivira ali bi raje videl, da bi se večkrat znašel v lažjih situacijah? 

 

MG: "Kot sem že omenil, je to samo prednost za moje soigralce. Seveda me to dodatno motivira in zaradi tega so takšne situacije še slajše po uspešno zaključeni podaji. Bonus je tudi, ker s tem dodatno motiviraš svojo ekipo."

 

GH: Dolga leta si bil sicer uspešen rokometni vratar, pri čemer imaš tudi evropske izkušnje iz Francije. Lahko v parih stavkih opišeš, kakšno je bilo življenje v Franciji in ali že kaj pogrešaš igranje rokometa?

 

MG: "Igranje rokometa v tujini je bilo zame izjemno. Veliko novih poznanstev, izkušenj in lepih spominov, tako da zelo pogrešam ne samo rokomet, pač pa tudi vse druge stvari, ki jih doživiš poleg igranja. Še vedno je velika želja po igranju rokometa, poleg tega pa prihajam še v najboljša leta vratarjev."

 

GH: Velikokrat slišimo, da so vratarji v vseh športih posebna vrsta ljudi, ker se prostovoljno pustijo “ciljati” z žogami. Kako na to gledaš ti, in kaj te je v mladosti pritegnilo, da si se odločil postati vratar?

 

MG: "Da, obstajajo takšne govorice in lahko jih potrdim (smeh). Kdo je lahko tako nor, da bi služil svoj denar z nastavljanjem svoje glave in telesa nasprotnikovim strelom. Zakaj vratar? Zato, ker sem bil močnejše postave in se mi ni dalo teči (smeh). V resnici pa zato, ker je tudi moj oče bil vratar."

 

GH: Poleg vseh drugih vlog v življenju si tudi brivec. Te je kateri od soigralcev pri Frogsih že zaprosil za novo pričesko in kaj je najbolj odbita frizura, ki si jo kdaj naredil? 

 

MG: "Že kar nekaj Frogsov je preizkusilo moj brivski stol in vsi se vračajo nazaj. Odbitih frizur je bilo že kar veliko, verjetno pa sem še največ eksperimentiral kar na svoji glavi (smeh)."

 

 

Intervju je nastal v sodelovanju z Green Studio.

Loader