Cookie Consent by TermsFeed
Prehrana je ključnega pomena za dobre nastope naših igralcev.

Prehrana je ključnega pomena za dobre nastope naših igralcev.

Projekt Nutrilosophia.com se je začel leta 2011, kot odziv na naraščajoče število napačnih informacij o hranilnih vrednostih. S članki, brezplačno oceno prehrane, personaliziranimi programi, predavanji in delavnicami želijo poenostaviti prehranske nasvete in se osredotočiti na pomembne dejavnike prehrane. Pri tem ostajajo objektivni in ne spodbujajo nobenega konkretnega prehranskega pristopa. Znanstvene ugotovitve uporabljajo za kritično interpretacijo literature in jo vnašajo v prehrano, zaradi česar nepristransko svetujejo našim bralcem in strankam.

Pri Nutrilosophii poudarjajo psihološko komponento zdrave prehrane in zdrav pristop k hrani. Njihov cilj namreč ni načrtovati popolno prehrano, temveč optimalno, kar je bil tudi razlog, da smo se odločili, da postanemo del tega. Verjamemo namreč, da lahko naši igralci pridobijo veliko več znanja o prehrani in se lahko na ta način bolje odrežejo.

Njihove stranke so številni lokalni in mednarodni vrhunski športniki, olimpijski, evropski in svetovni prvaki ter ter državni prvaki v različnih športih. Sodelujejo s številnimi fitnes centri, trenerji, psihologi in organizacijami, kot je Cochrane Croatia, s katerimi skupaj promovirajo zdrav življenjski slog in znanstveni pristop k prehrani. Ker načrtujemo igranje tudi v hrvaški državni ligi, bomo potrebovali vso potrebno pomoč, da bomo odigrali takšno število tekem na sezono brez poškodb in polni energije. 

Sodelujemo z Luko Bashoto, magistrom nutricionizma, ki je zaradi ljubezni do športa in naravoslovja magistriral iz prehranskih znanosti na Fakulteti za živilsko tehnologijo in biotehnologijo Univerze v Zagrebu. Da bi poglobil svoje znanje o športu in gibanju, se je Luka vpisal na specialistični podiplomski program strokovnega izpopolnjevanja na Kineziološki fakulteti v Zagrebu. Med študijem je delal z amaterskimi športniki in se pridružil nutrilosophia.com, kjer z individualnimi posveti, skupinskimi delavnicami in predavanji poskuša poenostaviti in približati koncept zdrave prehrane ter opozoriti na pomen psihološkega pomena prehrane. Verjame, da se moramo v življenju izogibati skrajnostim, prehrana pa ne odstopa od tega pravila.
Loader