Cookie Consent by TermsFeed
Rekordno svetovno prvenstvo v Flag football v Izraelu

Rekordno svetovno prvenstvo v Flag football v Izraelu

Jerusalem bo v decembru 2021 gostil svetovno prvenstvo v Flag football-u in bo največje področje konkurenčnih ekip (42) in držav (22) v zgodovini svetovnih prvenstev IFAF mednarodne zveze. 42 reprezentanc v divizijah za moške in ženske na štirih celinah se bodo od 6. do 8. decembra pomerile v Jeruzalemskem športnem kampusu Kraft Family, vrhunskem prizorišču ameriškega nogometa, ki je že gostil Evropsko prvenstvo leta 2019. Predsednik in izvršni direktor New England Patriots Robert Kraft, ki je svojo franšizo NFL pripeljal do rekordnih šestih naslovov Super Bowla, je glavni sponzor svetovnega nogometnega prvenstva IFAF Flag 2021.
Letošnje število tekmovalnih ekip podvoji številko prejšnjega svetovnega prvenstva IFAF v letu 2018, ko je v Panami na teren stopilo 21 moštev iz 12 držav. Združene države Amerike so si leta 2018 prvič prislužile zlate medalje v moški in ženski diviziji.
Štiri različne države tako v moški kot v ženski igri so v zadnjih treh svetovnih prvenstvih IFAF Flag napredovale v igro z zlatimi medaljami.
Svetovno prvenstvo IFAF 2021 ima dodaten pomen, saj bo Flag Football na svetovnih igrah 2022 v Birminghamu, v Alabami, ZDA, naslednjega julija, kar pomeni, da se bo Flag football prvič pojavil na mednarodnem odru z več športi. Sedem najboljših ekip iz ZDA v Jeruzalemu za moške in ženske divizije iz svetovnega prvenstva si bodo prislužila svoja mesta v Birminghamu. Z zmago na svetovnem prvenstvu Flag Football-a IFAF 2018 v Panami so se moške in ženske ekipe leta 2022 že uvrstile na Flag Football The World Games 2022, ki ga je predstavila NFL.
"Z 42 reprezentancami, ki so potrdile svojo udeležbo, smo dosegli pomemben in pomemben mejnik za Flag Football," je dejal predsednik
IFAF Media
Richard MacLean. "Močno pozdravljam naše članske zveze. Rast svetovnega prvenstva je dokaz njihovega impresivnega in učinkovitega dela pri razvoju naše igre in gradnji visoko zmogljivih programov. Ne dvomim, da bomo na tem področju elite videli izjemno igro, športnike svetovnega razreda v tem športu, ki pospeši utrip in zajame domišljijo."
Predsednik izraelske zveze Steve Leibowitz je poudaril, da bo to največji športni dogodek v Izraelu leta 2021, rekoč: "Čeprav športni izzivi, povezani s COVID, še niso povsem za nami, imamo polno podporo občine Jeruzalem in izraelske vlade. Zagotavljamo, varno, razburljivo prizorišče, ki bo vključevalo oboževalce. "
Tekmujoče države (22) na svetovnem prvenstvu IFAF Flag Footballa leta 2021 v Jeruzalemu so:
Avstrija, Belorusija, Brazilija, Kanada, Čile, Češka, Danska, Finska, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Izrael, Italija, Japonska, Mehika, Panama, Španija, Švedska, Švica, nevtralna ekipa, Tajska, ZDA.
Žal bomo morali še malo pričakati na nastop slovenske reprezentance v Flag Football-u. Več informacij o našem športu na www.ljubljanafrogs.si
Loader