Cookie Consent by TermsFeed
Kansas city Chiefs premagali Filadelfijo Eaglse v Super Bowlu 2023

Kansas city Chiefs premagali Filadelfijo Eaglse v Super Bowlu 2023

Na Super Bowlu LVII je moštvo Kansas City Chiefs v razburljivi in srce parajoči tekmi proti moštvu Philadelphia Eagles osvojilo svoj drugi naslov prvaka v petih letih. Chiefsi so igrali s poškodovanim Patrickom Mahomesom, ki je v drugi četrtini utrpel zvin visokega gležnja. Mahomes se je kljub težavam boril z bolečinami in prikazal osupljivo predstavo, saj je v četrti četrtini vrgel dva touchdowna in izvedel 26 jardov dolg tek, s katerim je Harrison Butker le osem sekund pred koncem tekme dosegel zmagoviti gol. Legenda o Mahomesu še naprej raste in ta zmagoviti met bo nedvomno postal del nje.

Čeprav je bil Super Bowl nedvomno glavni dogodek, je pomenil tudi pomemben trenutek za flag football. Med polčasom je NFL prvič v zgodovini predvajala oglas za ženski in mladinski flag football. V oglasu z naslovom "Run With It" je nastopila Diana Flores, četrta najmlajša četrtoligašica na svetovnih igrah leta 2022 in članica mehiške ženske flag football reprezentance. Oglas je sprožil pogovore o prihodnosti flag footballa in o tem, ali bo postal olimpijski šport.

Skratka, Super Bowl LVII je bil nepozaben dogodek, ne le zaradi razburljive tekme med ekipama Chiefs in Eagles, temveč tudi zaradi poudarka na ženskem in mladinskem flag football-a. Ker je NFL dragoceni čas Super Bowla izkoristila za promocijo nogometa pod zastavo, je to morda prvi korak k priznanju tega športa kot legitimnega športa, v prihodnosti pa morda celo kot olimpijskega športa.

Če si želiš pridružiti žabam nam piši na [email protected] oziroma poišči ustrezne informacije na naši spletni strani www.ljubljanafrogs.si
Loader