Cookie Consent by TermsFeed
Valencia Firebats prvaki elitne lige prvakov v flag footballu

Valencia Firebats prvaki elitne lige prvakov v flag footballu


Ta konec tedna je potekalo tekmovanje Flag Football Championship Bowl. V Poreču, na Hrvaškem, se bodo pomerile najboljše ekipe stare celine. Med 16 ekipami iz različnih držav bo tudi slovenski predstavnik Kranjski Jazbeci. Čeprav smo na igrišču tekmeci, bomo ta konec tedna navijali zanje, saj si lahko z dobro uvrstitvijo na Championship Bowlu odprejo vrata na tako prestižno tekmovanje tudi nam Ljubljana Frogs. 


Šestnajst ekip je razdeljenih v štiri skupine A-D. Največ predstavnikov imata Nemčija in Italija, vsaka po tri, Velika Britanija ima dva predstavnika, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Španija, Švica, Danska, Švedska in Francija pa po enega.


V skupini A so tako igrali francoski prvaki Sphinx De Pau, italijanski prvaki Arona 65ers, švedski serijski prvaki Uppsala 86ers in valižanski prvaki Cardiff Hurricanes. To je tudi skupina smrti, zato je težko napovedati, kdo bo končal na prvem mestu v skupini A. Vse ekipe imajo veliko reprezentantov, zato se obeta zanimiva tekma. 


V skupini B so nastopile italijanska ekipa Refoli Trieste, švicarski ASVZ Blackbirds, še ena italijanska ekipa Roma Raiders in nemški Kelkheim Lizzards. Pričakujemo, da bosta v tej skupini napredovali ekipi Refoli in ASVZ Blackbirds, vendar tako Roma Raiders kot Kelkheim Lizzards nikakor ne smeta biti odpisani. 


Skupina C bo zelo zanimiva, zlasti zaradi slovenskih predstavnikov, ekipe Jazbecov. Pričakujemo dobre igre, zlasti od dvojca Lebar-Zlajpah, ki je v finalu SFFL poskrbel za največ presenečenj. Nasproti Jazbecom se bodo postavili Walldorf Wanderers, ki jih vodita Benjamin Klever in Jerome Saxon, ki sta v pretekli sezoni uporabljala v svoji rotaciji tudi nekatere igralce nemške reprezentance, ki so nastopali na World Games. Valencia Firebats so aktualni španski prvaki s QB iz reprezentance, ekipa z veliko mednarodnimi izkušnjami, zadnja ekipa pa je Orlovi Novi Beograd, ki z nekoliko pomlajeno ekipo in z našim nesojenim igralcem Aleksom Staničem, ki mu je COVID -19 v zadnjih treh sezonah preprečil nastop, nima realnih možnosti za uvrstitev med najboljših 8 ekip. 


V zadnji skupini D bosta igrala London Smoke, ekipa z laskavim rekordom, in Herlev Rebels, edini danski predstavnik (lanski zmagovalec Allerod Armadillos se je v zadnjem trenutku odpovedal), ki želi ubraniti dansko "premoč" v tovrstnem tekmovanju. München Sparrows, tretja nemška ekipa in aktualni nemški prvak, bo imela zelo težko nalogo, saj bodo igralci in "domačini" Split Sea Wolves, hrvaški predstavnik, ki nas je v dveh tekmah dvakrat premagal, nazadnje na drugem domačem turnirju Adria Bowl v tekmi za tretje mesto, želeli udariti svojo vstopnico za boj za najvišja mesta. 


Zmagali so igralci Valencie Firebats, ki so ugnali v spektakularnem finalu London Smoke. Tretje mesto so osvojili igralci Walldorf Wanderers, ki so v tekmi za tretje mesto ugnali Munich Spatzen. 

Loader