Cookie Consent by TermsFeed
Zakaj za svojo infrastrukturo uporabljamo kosilnico Allett?

Zakaj za svojo infrastrukturo uporabljamo kosilnico Allett?

Kosilnice Allett so blagovna znamka kosilnic, znana po visoki kakovosti in vzdržljivosti. Podjetje deluje že od leta 1948 in slovi kot proizvajalec najboljših kosilnic. Kosilnice Allett so zasnovane tako, da jih je enostavno uporabljati in vzdrževati, na voljo pa so v različnih modelih, ki ustrezajo različnim velikostim in tipom trate. Podjetje ponuja tlačne in samovozeče kosilnice ter vrsto dodatne opreme in priključkov, kot so zbiralniki trave, razkuževalniki in prezračevalniki. Ena od ključnih značilnosti Allettovih kosilnic je njihova natančna zmogljivost košnje. Kosilnice so opremljene z visokokakovostnimi rezili, zasnovanimi za enakomerno in učinkovito košnjo trave, ki jih je mogoče nastaviti na različne višine košnje glede na potrebe uporabnika. Kosilnice Allett so poleg zmogljivosti košnje znane tudi po svoji vzdržljivosti in dolgi življenjski dobi. Kosilnice so izdelane tako, da prenesejo zahtevno redno uporabo in so ob ustreznem vzdrževanju zasnovane tako, da zdržijo več let. Na splošno so kosilnice Allett priljubljene pri ljudeh, ki iščejo kakovostno in zanesljivo kosilnico. Zaradi natančne zmogljivosti košnje, vzdržljivosti in enostavne uporabe so najboljša izbira za lastnike stanovanj in profesionalne krajinske arhitekte. Ljubljanski žabarji smo motorno kosilnico Allet Kensington 30B kupili pri našem sponzorju Rotoks. 

Kosilnica z 20-palčnim (51 cm) rezalnim cilindrom je največja kosilnica v seriji Kensington. Serijsko je na voljo valj s šestimi rezili, ki omogoča 79 rezov na meter. Za še bolj natančno rezanje je na voljo valj z 10 rezili, ki je na voljo kot dodatna oprema.

Cilindrične kosilnice imajo natančen način rezanja, skoraj kot škarje. Cilinder se vrti in kosi travo ob togem spodnjem rezilu, ki zagotavlja popoln rez. Pred začetkom košnje je treba poskrbeti, da s trate odstranite vse ostanke. Če tega ne storite, se lahko poslabša učinkovitost košnje, saj imajo cilindrične kosilnice natančno delovanje.

Priporočljivo je, da enkrat na leto ponastavite in naostrite rezalni valj. Če stroja dalj časa ne uporabljate, pa tudi redkeje. Za vzdrževanje vrhunske zmogljivosti košnje je nujno, da skrbite za svoj rezalni valj.

Samohodno bencinsko cilindrično kosilnico Allett Kensington 14K poganja bencinski motor XR 550 Briggs & Stratton. Motor z zgornjim ventilom s prostornino 127 kubičnih centimetrov razvije štiri konjske moči. Motor XR 550 ima litoželezno tuljavo, ki podaljšuje življenjsko dobo motorja. Čistilec zraka z dvema elementoma zagotavlja maksimalno zaščito motorja. Bistveno je, da poskrbite, da bo vaš čistilec zraka vedno čist. Če tega ne boste storili, bo motor deloval slabše in imel krajšo življenjsko dobo. Nekaj minut servisiranja lahko na dolgi rok prihrani veliko bolečin in stroškov.
Sistem elektronskega vžiga z magnetronom zagotavlja enostaven zagon tudi v najhladnejšem jutru.

Za kosilnice Allett Kensington je na voljo vrsta izboljšanih izdelkov za nego trate, ki jih je mogoče namestiti namesto standardnega rezalnega valja. Ponudba kartuš vključuje; rezalne cilindre z 10 rezili, aerator, razkuževalnik, razkuževalnik, vertikalno kartušo in krtačo za trato. Ena od odličnih lastnosti vseh teh dodatkov je, da imate eno pogonsko enoto za opravljanje več nalog.

Kot sem omenil na začetku tega prispevka, ni nič boljšega od cilindrične kosilnice, s katero lahko vaši trati zagotovite prestižni videz. Vsaka trata ni primerna za cilindrično kosilnico zaradi njenega natančnega rezanja. Vredno si je ogledati naše rotacijske kosilnice z zadnjim valjem, ki so primernejše za bolj grobe površine in so bolj univerzalne. Številni obsežnejši vrtovi imajo dva stroja: cilindrično kosilnico za prestižno trato in rotacijsko kosilnico za bolj grobe obrobne predele.
Ena od najboljših lastnosti kosilnice Allett Kensington 20B je, da lahko sprejme različne pripomočke za nego trate. Z drugimi besedami, z eno pogonsko enoto lahko opravite več nalog za nego trate.
Bencinska cilindrična kosilnica Allett Kensington 20B je opremljena z dvoletno garancijo proizvajalca. Svojo kosilnico kupite pri Rotoks in jim povejte, da ste navijač Ljubljana Frogs, in dobili boste popust. 

Loader