Cookie Consent by TermsFeed
#23 Žan Ocvirk bo branil našo mlako v 2021.

#23 Žan Ocvirk bo branil našo mlako v 2021.

Intervju je opravil Gašper Hočevar.


GH: Letos si na tekmah prikazal odlične predstave v vseh elementih igre, na koncu pa si sezono končal s 15 touchdowni in bil 14. med vsemi lovilci in lovilkami v Slovenski flag football ligi. Kakšni so občutki po takšni odlični statistiki, ki marsikaj napoveduje tudi za naslednjo sezono?

ŽO: “Hvala! Občutki so dobri, saj pred sezono nisem vedel, kaj točno pričakovati. Glede na to, da je bila zame premierna sezona (ekipi sem se pridružil šele v maju, po končanem prvem lockdownu), sem nekaj časa potreboval, da sem sploh spoznal pravila igre, kaj lahko in česa ne smem, da sem se ujel s fanti v ekipi... no, to je šlo precej hitro, saj so vsi super. Iz tekme v tekmo so mi stvari postajale bolj jasne, zato sem prepričan, da bom v letošnji sezoni na igrišču eksplodiral.”


GH: S 4 touchdowni iz teka si bil tudi najboljši tekač oz. rusher lige. Je hitrost dovolj za uspešne “rush” akcije oz. kaj poleg hitrosti po tvoje še predstavlja pomemben dejavnik, ki pripomore k uspešnosti tovrstnih akcij?

ŽO: “Sama hitrost ni dovolj. Potrebno je brati igro, opazovati postavitev in premike obrambe in čim hitreje iskati luknje, kjer se lahko prebiješ do končne cone. Tovrstne akcije so najtežje, mi pa predstavljajo poseben izziv, zato v njih najbolj uživam.”


GH: V letošnji sezoni si igral praktično na vseh položajih, zaradi svoje versatilnosti pa te je na igrišču užitek spremljati. Kje si se ti letos najbolj zabaval oz. na katerem položaju bi se želel v naslednji sezoni večkrat preizkusiti?

ŽO: “Kot sem že omenil, najraje sem tekel z žogo v rokah. Soigralci so se zato začeli šaliti v smislu 'run Forest, run!' (smeh) Preizkusil sem se tudi na položaju QB in blitzerja v obrambi. V prihodnji sezoni želim kakšno igro v obrambi, v polju. Seveda pa bo trener ocenil, na katerem položaju lahko največ prispevam k uspehu Frogsov.”


GH: Kljub izjemni hitrosti pa, sodeč po objavah na družbenih omrežjih, nekatere ekipe menijo, da imajo v svojih vrstah igralce, ki so hitrejši od tebe. Kako komentiraš to in ali lahko v letošnji sezoni pričakujemo dirko, ki bo dokazala, kdo je najboljši “rusher”? 


ŽO: “Ne spremljam kaj druge ekipe pišejo na socialnih omrežjih, niti se ne spuščam v debate. Najraje imam, da moja igra govori zame. Lead by example je moto, po katerem igram flag football in delujem v športu nasploh.”


GH: V prostem času si tudi trener mlajših selekcij pri košarkaškem klubu Vrani Vransko. Si kdaj razmišljal, da bi se po končani igralski karieri preizkusil tudi kot trener flag footballa?

ŽO: “Trener mlajših košarke v domačem klubu je moje poslanstvo, v katerem neizmerno uživam. Glede na to, da se še sam učim igre flag football, se ne počutim kompetentnega za učenje drugih… mogoče pa nekoč.”


GH: Skupaj z bratom sta pred leti ustanovila košarkarski klub Vrani Vransko. Kako je prišlo do tega in kako gledaš na ta projekt sedaj, več let po ustanovitvi?

ŽO: “Res je. Leta 2007 sva ustanovila Vrane, sedaj pa teče že 14. sezona! Obema z bratom je pomembno, da kot klub vsako leto napredujemo in to nam tudi uspeva (izjema je seveda letošnja sezona, ki se je končala, še preden smo dobro začeli). Že nekaj let je velik poudarek na mlajših selekcijah, tako da imamo v pogonu prek 100 otrok! Če delaš s srcem in si vztrajen, rezultati pridejo. Podoben duh opazim pri Aljoši in Frogsih, ki v delovanje flag football kluba vlagajo ogromno časa in energije. Recept za uspeh!”


GH: Si velik ljubitelj NBA košarke, tudi številka 23, ki jo nosiš, pa je poklon Michael Jordanu. Kako ti gledaš na večno debato o najboljšem igralcu vseh časov med Jordanom in Jamesom, in na katero stran bi se postavil ti ter zakaj? 


ŽO: “Predvsem sem bil ljubitelj NBA košarke v 90-ih. Današnja igra in 'nabijanje' statistik mi ni všeč, premalo je borbe, žara v igralcih… Vsak pravi košarkar ve, da je to debata, ki je sploh ne bi smelo biti. Daleč pred vsemi je MJ, en in edini. Kako si sledijo ostali, pa je stvar debate.”


Powered by Green studio.

Loader