Cookie Consent by TermsFeed
Žabe proti Ubijalskim čebelam za osvojitev Ljubljanskega gradu v SFFL

Žabe proti Ubijalskim čebelam za osvojitev Ljubljanskega gradu v SFFL

Nedelja bo v Planici zopet poskrbela za spektakularen razgled in zanimivimi tekmami. Prva naša tekma bo proti mestnim tekmecem Ljubljana Killerbees, ki so v sezono vstopili z zmago proti Tigers Črni 20:7 in dvema porazoma proti Knights 6:39 ter Tigers Oranžni 12:40. V novi sezoni je v ekipi “ubijalskih čebel” kar nekaj novih obrazov, nekaj pa je tudi vrnitev na flag football zelenice.
Novi podajalec ekipe, Marko Novak, je na prvem turnirju podal za 6 touchdownov, kar devetkrat so mu nasprotni obrambni igralci prestregli podajo, 3x je doživel sack, imel pa je tudi 3 PA konverzije in 3 tackle. Njihov najboljši posameznik je sicer Gregor Hertl, lanskoletni MVP lige, ki je na prvem turnirju ujel 5 touchdownov, 3 prestrežene podaje, 14 tacklov in point after konverzijo. Edini preostali zadetek pri Killerjih je dosegel center Filipovič.
V naših vrstah je prvi turnir fenomenalno odigral podajalec Darko Mićić. Predvsem je svoje znanje, roko in talent pokazal proti Knightsom, ko je vsak napad pripeljal do končne cone. Podal je za 16 touchdownov, kar 11 point after konverzij za eno točko in 2 point after konverzij za 2 točki, imel pa je tudi rushing touchdown in je utrpel en sack. Killer Bees bodo zato v obrambi imeli izjemno težko delo.
Kapetan napada Žan Ocvirk je dobro odprl svojo drugo sezono Slovenske Flag Football lige. 4 touchdowni, 4 PA konverzije za eno točko in 2 PA konverziji za dve točki je dobra popotnica za lovljenje prvega rushing touchdowna v Planici. S svojo hitrostjo, izkušnjami in voljo po dokazovanju bo definitivno trn v peti Killerjev.
V obrambi bo igra slonela na MVP-ju Errea Bowla Boru Lenarčiču. Na prvem turnirju sicer ni zabeležil prestrežene podaje, je pa nakazal, da je dvignil svoj nivo igre v puljenju zastavic in jih na prvem turnirju izpulil kar 16 - v lanski sezoni jih je imel 40 - in tako napovedal boj za najboljšega flag pullerja v SFFL. RJ Williamson in Aljoša Kous bosta imela na tej tekmi drugačno vlogo, kar pomeni, da imata Lenarčič in Strgar možnost “pobegniti” pred najbližjimi zasledovalci v SFFL.
Obeta se nam zanimiv vikend v Slovenski flag football ligi, kjer nas v preostalih dveh tekmah dneva čakata dve težki tekmi, in sicer aktualni državni prvaki in vodilna ekipa SFFL Kranjski jazbeci in Domžale Tigers Oranžni.
Loader